İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı'dan 'Suriyelilere maaş veriliyor' iddiasına yanıt

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı'dan 'Suriyelilere maaş veriliyor' iddiasına yanıt

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı, katıldığı bir televizyon programında 'Suriyelilere maaş veriliyor' iddialarını, "Avrupa Birliği kişi başı 155 lira veriyor. Bin 200 lira verildiği iddiası yalan, yok öyle bir şey." sözleriyle yalanladı.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, TVNET kanalına konuk oldu. Burada gündeme dair dikkat çeken açıklamalarda bulunan Çataklı, Suriyelilerin Türkiye'den yardım aldığı iddialarını cevapladı. Ülkemizin herhangi bir maaş yardımında bulunmadığı belirten Çataklı, "Avrupa Birliği kişi başı 155 lira veriyor. Bin 200 lira verildiği iddiası yalan, yok öyle bir şey." dedi.

"BİN 200 LİRA VERİLDİĞİ İDDİASI YALAN"

Suriyelilerin Türkiye'den yardım aldığına yönelik iddialara yanıt veren Çataklı, "Avrupa Birliği kişi başı 155 lira veriyor. Bin 200 lira verildiği iddiası yalan, yok öyle bir şey. 4 kişilik bir aileye verilen para 620 lira. Dolayısıyla Kızılay Kart üzerinden ihtiyaç sahibi Suriyelilere aktarılan bir kaynak var." dedi. Çataklı sözlerine şöyle devam etti:

"TOKİ'DEN EV VERMİYORUZ"

"Hiç kimseye maaş vermiyoruz. Kimseye TOKİ'den ev vermiyoruz. Kimse ayrıcalıklı olarak sağlık kuruluşlarından yararlanmıyor. Bakanlığın bir öncelik sırası var. Bunun dışında kimsenin hastanelerden öncelikli olarak faydalanması mümkün değil."

ÜLKEMİZDEKİ SURİYELİ SAYISI

Türkiye'deki Suriyelilerin sayısına ilişkin konuşan Çataklı, ''3 Milyon 700 bin Suriyeli var ülkemizde. Türkiye'nin yüklendiği bir yük var ve bunun çözümünü tartışmaktan doğal bir şey yok. Buna kimse itiraz edemez ama buradan manipülatif sonuçlar elde etmeye karşıyız. Biz sorunun farkındayız, buna dönük çözüm planı ve stratejilerimiz de var.'' ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN