İçme suyu tartışmaları yargıya taşınıyor... Yavaş'tan Gökçek'e suç duyurusu

İçme suyu tartışmaları yargıya taşınıyor... Yavaş'tan Gökçek'e suç duyurusu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, eski başkan Melih Gökçek hakkında içme suyuna ilişkin iddiaları nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Gökçek, Ankara'da içme suyunun kirli olduğunu iddia ederek, mevsimsel hastalıkların bu nedenle yaşandığını savunmuştu.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'da içme suyunun kirli olduğunu iddia ederek, mevsimsel hastalıkların bu nedenle yaşandığını savunmuş ve konu ile ilgili sosyal medya paylaşımlarında bulunmuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da bu iddialar üzerine harekete geçti.Yavaş, Gökçek hakkında halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla mesnetsiz iddialarda bulunduğu gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Yavaş, konu ile ilgili paylaşımları nedeniyle Gökçek hakkında soruşturma yürütülüp kamu davası açılmasını ve cezalandırılmasını talep etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da konu ile ilgili sorular hakkında "İçme sularında geçmiş yıla göre bir farklılık olmadığı, gelen hastaların sıklığının da sayısının da geçen yıldan ciddi anlamda farklı olmadığını gördük. Salgın mevsimsel ve dönemsel. En azından sulardan olmadığını söyleyebiliriz" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN