Rusya'dan Esad'a zaman kazandıracak bir adım daha: İdlib masası Tahran'da kurulacak

Rusya'dan Esad'a zaman kazandıracak bir adım daha: İdlib masası Tahran'da kurulacak

Son dakika haberi... Reuters, Türkiye, Rusya ve İran'ın Mart ayında İdlib'i görüşmek üzere Tahran'da bir araya geleceğini duyurdu. Şubat ayının sonuna kadar rejime süre veren Türkiye ile Rusya arasındaki görüşmelerin tıkanmasından sonra yeni tarih ve zirve, "Moskova, Ankara'yı yine oyalıyor" yorumuna neden oldu.

Türkiye, Rusya ve İran Mart ayında İdlib'i görüşmek üzere Tahran'da bir araya gelecek. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ile devam eden İdlib görüşmeleri ile ilgili Çavuşoğlu "Rusya ile henüz istediğimiz noktada değiliz. Belki liderler görüşebilir. Rusya bize harita dayatmadı. Karşılıklı pozisyonlarımızı belirten kağıtlar verdik" demişti. 

TÜRKİYE'NİN VERDİĞİ SÜRE ŞUBAT SONU

Türkiye, Rejimin'ın Soçi mutabakatı çerçevesinde geri çekilmesi için Şubat sonuna kadar süre vermişti. Son gelişme ile Türkiye'nin belirlediği tarih ötelenirken, Tahran adımı Rusya'nın oyalama taktiği olarak yorumlandı. Rejimin saldırıları konusunda da Türkiye'nin her itirazı Movkova'nın süreci uzatan adımlarıyla karşılık bulmuştu.  

TANSİYONU YÜKSELTEN AÇIKLAMALAR

Rusya ile Moskova'da yapılan görüşmelerden sonuç çıkmamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün partisinin grup toplantısında "İdlib operasyonu her an başlayabilir" diyerek harekat sinyali vermişti. Bu açıklamanın ardından Kremlin Sözcüsü Peskov ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, üst üste açıklama yaparak "Bu en kötü senoryo olur" mesajı vermişlerdi. Erdoğan ise "Bu kötü senaryonun içinde Rusya'nın olacağını zannetmiyorum" ifadeleriyle karşılık vermişti. 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN