İdlib'e bir takviye daha... TSK gözlem noktalarına obüs sevkiyatı

İdlib'e bir takviye daha... TSK gözlem noktalarına obüs sevkiyatı

Esad rejiminin, Türk askerini hedef alan saldırıları ile yine rejimin TSK gözlem noktalarının bulunduğu Serakib'i ele geçirmesinin ardından İdlib'e bir takviye daha gerçekleştirildi. Son olarak TSK, İdlib'deki gözlem noktalarına obüs ve mühimmat gönderdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), İdlib'deki gözlem noktalarına obüs ve mühimmat takviyesi yaptı.

Türkiye'nin farklı birliklerinden gönderilen obüs ve mühimmatların yer aldığı askeri konvoy, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine ulaştı.

20-02/09/basliksiz-1-1581230280.jpg

Burada askeri personel tarafından TIR'lardan indirilen obüsler, geniş güvenlik önlemleri altında İdlib'deki gözlem noktalarına yönlendirildi. 

NE OLMUŞTU?

Milli Savunma Bakanlığı, İdlib'de çatışmaların önlenmesi amacıyla bölgeye takviye için gönderilen Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına, rejim güçleri tarafından yoğun topçu atışı ile saldırıda bulunulduğu açıklamıştı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise "8 şehidimiz var, bunlardan 7'si asker biri bizimle beraber çalışan sivil kardeşimiz. Onların üzüntüsünü yaşıyoruz" diye konuşmuştu.

Esad rejimi unsurları ile İran destekli yabancı gruplardan oluşan rejim güçleri, Rusya'nın da hava desteğini alarak 6 Ocak'ta Serakib ilçe merkezini ele geçirmişti.

HATAY/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN