İktisatçı-yazar Mustafa Sönmez gözaltına alındı

İktisatçı-yazar Mustafa Sönmez gözaltına alındı

İktisatçı-yazar Mustafa Sönmez, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı. Sönmez'in İstanbul Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi. Sönmez, nöbetçi savcılıkça ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Mustafa Sönmez'in dün oynanan Beşiktaş-Başakşehir maçında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakarat içerdiği ileri sürülen videoyu paylaştığı gerekçesiyle gözaltına alındığı iddia edildi. 

SÖNMEZ SERBEST BIRAKILDI

Sosyal medya hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan iktisatçı yazar Mustafa Sönmez, adliyeye sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince, gece gözaltına alınan Sönmez'in buradaki işlemleri tamamlandı. Sönmez, daha sonra adliyeye sevk edildi.

Sönmez, burada nöbetçi savcılıkça ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

MUSTAFA SÖNMEZ KİMDİR?

ODTÜ  İdari İlimler Fakültesi 1978 mezunudur. Politik, düşünsel eylemliliği 1980 öncesi ODTÜ’de ve kısa adı TİB olan Tüm İktisatçılar Birliği’ndeki faaliyetleriyle başladı, DİSK Petkim-İş, Yeraltı Maden İş, Demokrat gazetelerinde sürdü.

1980 sonrasında araştırmacı –uzman olarak çeşitli kurumlarda çalıştıktan sonra 1983 yılında Nokta dergisinde ekonomi editörü olarak medya sektöründe yer aldı. Uzun bir süre bağımsız çalıştı, kitaplar üretti.

2009-Mart 2013 döneminde Cumhuriyet, Nisan 2013-Şubat 2014’te Yurt , 12 mayıs-1 Eylül 2014 arasında  Sözcü gazetesinde; Nisan 2015-Eylül 2015 döneminde

BirGüngazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Mayıs 2013-2016 arası   Hürriyet Daily News‘de de haftada 1 gün ekonomi yorumları yazdı. Merkezi Washington’da olan  Al-Monitor haber sitesine haftalık yazı katkısı ise Ekim 2016’da başladı. Artı TV’de her hafta Salı günleri saat 18’de yayımlanan Ekonomi Politik programı ise Ekim 2017’de başladı.

Çeşitli TV kanallarında ve radyolarda yorumculuk faaliyetinin yanında araştırma üretimini ve kitap yayınlarını sürdürmektedir. TMMOB Makina Mühendisleri Odası danışmanıdır ve Oda için sanayi araştırmaları yapmaktadır.

Gazeteci-yazarlık uğraşına paralel olarak ilki 1977 yılında yayınlanmak üzere Türkiye ekonomisi üstüne 30 dolayında kitap yayımladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN