İlk karnesiz ara tatil başladı

İlk karnesiz ara tatil başladı

Türkiye, 18  milyon öğrenci için bu yıl ilk kez 18-22 Kasım tarihleri arasında yapılacak ilk ara tatil uygulamasına başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, ara tatilde öğrencilerin velileriyle birlikte yapabileceği etkinlikleri 16 ana başlık altında toplayıp ‘aratatil.meb.gov.tr’ internet sitesinden de duyurdu.

SERHAT SOYKAN

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 18  milyon öğrenci için bu yıl ilk kez 18-22 Kasım tarihleri arasında yapılacak ilk ara tatil başladı. 9 günlük ara tatil için Milli Eğitim Bakanlığı, 16 ana başlıkta düzenlenecek etkinlikleri de açıkladı. 81 ildeki milli eğitim müdürlükleri, bu ana başlıkları dikkate alarak kendi illerinin özellikleri doğrultusunda 180’e yakın etkinlik çeşidi belirledi. Öğrenciler ile velilerin, bu etkinlikler hakkında bilgi alıp, seçim yapabilmesi için ‘aratatil.meb.gov.tr’ başlıklı bir internet sitesi de oluşturuldu. Bakanlık, öğretmenler için de sanatsal, sportif, sosyal ve kültürel aktivitelerin yer aldığı mesleki çalışma programı hazırladı. Bu çerçevede ara tatilde öğretmenlere yönelik konser, opera, halk oyunları, resim ve heykel sergileri gibi etkinlikler yapılacak.

Ayrıca, voleybol, basketbol, masa tenisi, futbol gibi spor müsabakaları ile şiir, hikaye, kompozisyon yarışmaları düzenlenecek. Başkent’teki okullarda da eğitim gören öğrenciler, ara tatile çıkmanın mutluluğunu yaşadı. Çankaya’da bulunan Gökçe Karataş İlkokulu’nda öğretmenler, karnesiz ilk ara tatil öncesi öğrencilerine tavsiyelerde bulundu. 3/B sınıfı öğretmeni Esra Duman “Bu bir mola; ama eğitime ara vermiyoruz. Bu kısacık molada hayattan beslenmeye, yaşamdan öğrenmeye gidiyorsunuz” dedi. Öğrencilerden Elanur Koşar (9), ara tatilde spor faaliyetlerine katılacağını söyleyerek, “Hentbola gidiyorum hafta sonları, hentbolu çok seviyorum ve bu konuda kendimi geliştirmek istiyorum” dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN