İmamoğlu: Allah, bu ülkeyi yönetenlere Hacı Bektaş terbiyesi versin

İmamoğlu: Allah, bu ülkeyi yönetenlere Hacı Bektaş terbiyesi versin

Hacı Bektaş Veli türbesini ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı açıklamada "Allah, bu ülkeyi yönetenlere Hacı Bektaş terbiyesi versin" dedi.

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anadolu’daki tasavvuf düşüncesine yön veren Hacı Bektaş Veli’yi anma etkinliklerine katılmak için Nevşehir’e gitti. Hacıbektaş’ın fiziki sorunlarının ortadan kaldırılması için destek sözü veren İmamoğlu, “Allah inşallah ülkeyi yönetenlere Hacı Bektaş terbiyesi verir” dedi.

İZDİHAM YAŞANDI

Hacı Bektaş Veli Müzesi girişinde bulunan ve şifalı olduğuna inanılan sudan içen İmamoğlu, türbede karşılaştığı kalabalıktan kendisi için dua etmelerini istedi. İmamoğlu, türbeden ve müze alanından yaşanan izdiham nedeniyle zorlukla ayrılabildi.

19-08/16/imamogluhacibektas-1-1024x682.jpg

Türbe ziyareti sonrasında Hacıbektaş Belediye Başkanı Yoldaş Altıok’u ziyaret eden İmamoğlu, belediye binası önünde toplanan kalabalığa balkondan seslendi. İmamoğlu, “Hacıbektaş’ı sizlere yakışır hale getireceğiz. İnşallah bu ülkeyi yöneten herkese Allah, Hacı Bektaş terbiyesi verir” dedi.

Hacıbektaş ilçenin manevi önemine değinen ve yıllardır anma etkinliklerine katıldığını belirten İmamoğlu, yaşanan zorlukların, eksikliklerin farkında olduğunu ve bundan üzüntü duyduğunu vurguladı.

19-08/16/imamogluhacibektas1-1024x682.jpg

HACI BEKTAŞ'IN SORUNLARI ANA GÜNDEM OLACAK

Önümüzdeki bir yıl içerisinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak Hacıbektaş’ın fiziki sorunlarının ortadan kaldırılması için her türlü yardımı yapacaklarını ifade eden İmamoğlu, şunları söyledi: “Bu, İstanbul’un, hatta Türkiye’nin bu güzel ve kadim topraklara borcudur. Bu ayın sonuna doğru İstanbul’da 11 büyükşehir belediye başkanıyla yapacağımız toplantıda da ana gündemlerden birisi olarak Hacıbektaş’ın düzenlenmesi, eksikliklerinin giderilmesi olacak. Tüm maneviyatımızla burayı yaşarken, tüm dünyadan gelecek konuklarımızı burada ağırlarken yüzümüzün kızaracağı tek bir noktasının olmasını istemiyoruz.”

Hacı Bektaş Veli gibi bu toplumun bireylerini koruyan, bu topraklarda bir arada tutan tüm felsefe ve değerlerin varlığından dolayı şükran duyduğunu belirten İmamoğlu, “İyi ki varlar. İyi ki bu topraklarda oluşan bu vicdan ve bu ahlak her ne olursa olsun bizi koruyor” dedi.

Altıok ise “Sayın Başkanımız, uzun süredir Hacıbektaş gündemindeydi. Acil sorunlarımız var. Ama hep birlikte bu problemleri aşacağımıza inanıyorum. Ekrem Başkanım zaten söz vermişti. Hacıbektaş’ı çok seviyor” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN