İmamoğlu: Kanal İstanbul'un ÇED raporuna dava açacağım

İmamoğlu: Kanal İstanbul'un ÇED raporuna dava açacağım

İBB Başkanı İmamoğlu, Kanal İstanbul ÇED raporunun bakanlıkça kabul edilmesiyle ilgili "ÇED raporuna toplumun, hemşehri hukuku çerçevesinde İBB’nin mahkeme açma hakkı vardır" dedi. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği mektuba ise cevap almadığını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul için hazırlanan ÇED raporunun ardından, “Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği” için de itiraz dilekçesi verdi.

İmamoğlu, itiraz dilekçesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Beşiktaş İl Müdürlüğü’ne sunmadan önce soruları yanıtladı.

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"(Kanal İstanbul ÇED raporuun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca kabul edilmesi): Bizim için şaşırtıcı bir karar değil aslında. Biz, süreçleri an be an takip etmeye devam edeceğiz.Bugün gelişimin sebebi; askıda bulunan planlara itiraz edeceğim.

"100.000’lik planlar, Bakanlık tarafından düzensiz, kamuoyu paylaşımı yapılmaksızın, toplumun bileşenlerinin düşünceleri alınmaksızın, yeni gelen İstanbul yönetiminin sürece katkıları bir masada tartışılmaksızın bir karar verilmiştir. Bu ayın sonuna kadar askı süreci var ve ben bugün bu plana itirazımı vereceğim. Hemşehri hukuku dahilinde itirazımı vereceğim.

DAVA AÇMA HAKKIMI KULLANACAĞIM

“ÇED raporuna toplumun, kişilerin, hemşehri hukuku çerçevesinde İBB’nin, başka kurumların, sivil toplum kuruluşlarının mahkeme açma hakkı vardır. Ben, şahsen bu konuda mahkeme açma hakkımı kullanacağım. Toplumun da bunu en üst seviyede kullanacağını biliyorum.

Örneğin; bu ayın sonuna kadar, bütün İstanbulluların bu plana itiraz haklarını kullanma konusunda özveride bulunacağını hissediyorum. Yine Şehircilik Bakanlığı’nın temsilciliklerine gelecekler ve itirazlarını verecekler."

'MEKTUBA CEVAP ALMADIM'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği metuba ilişkin de "Mektubumuzda, İBB ile merkezi hükümetin arasındaki kanalların bozulmasını isteyen kişilerin olduğunu, bunun düzeltilmesi gerektiğini, buna müsaade edilmemesi gerektiğini yazdım. Birtakım hususlara değindim" diyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Bazılarının gazetede yazdığı gibi değil. 4 sayfalık mektupta Kanal’ı anlatacak değilim. Ben, o konuyu yüz yüze anlatmak isterim. Yüz yüze konuşmak istediğimi, bir brifing vermek istediğimi, İstanbul’un bugününü ve yarınını bizler tarafından kendilerine aktarmak istediğimi çok samimi bir dille, İstanbul Büyükşehir Başkanı olarak, Türkiye tarihinin İstanbul’da en yüksek oy sayısıyla seçilmiş belediye başkanı olarak Türkiye’nin Cumhurbaşkanı ile görüşme talebimi ilettim.

Bundan sonraki takdir, bundan sonraki vicdan, adalet duygusu verilecek karar tamamen Sayın Cumhurbaşkanı’na aittir. Cevabımı merakla ve açıkçası acil bir şekilde İstanbul halkı adına beklemekteyim henüz bir cevap almadım."

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN