İmamoğlu'ndan AK Parti gençlik kollarının paylaştığı videoya sert tepki: Çocuklarınızı böyle bir kötülüğe teslim etmeyin

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avcılar'da 99 kişinin yaralandığı metrobüs kazasının ardından AK Parti Gençlik Kolları üyelerinin, kaza yerinde çektikleri videoya tepki gösterdi. İmamoğlu, "Kaza oluyor, gencecik çocuklar parti önlükleriyle 'binlerce yaralı var' gibi yalan ifadeler kullanıyor, yaralılar varken otobüslere girerek siyasi propaganda yapıyor. Annelere ve babalara sesleniyorum, çocuklarınızı AK Parti'nin teşkilatlarına emanet etmeyin." diye konuştu.

İstanbul'un Avcılar ilçesinde Şükrübey metrobüs durağı yakınlarında 4 metrobüsün çarpıştığı kazada 99 kişinin yaralanmasının ardından AK Parti Gençlik Kolları üyelerinin, kaza yerinde çektikleri video tepkilere neden olmuştu. İmamoğlu, çekilen videoya tepki göstererek "Kaza oluyor, gencecik çocuklar parti önlükleriyle 'binlerce yaralı var' gibi yalan ifadeler kullanıyor, yaralılar varken otobüslere girerek siyasi propaganda yapıyor. Annelere ve babalara sesleniyorum, çocuklarınızı AK Parti'nin teşkilatlarına emanet etmeyin." dedi.

İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile beraber İBB'nin Çengelköy Eğitim, Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi'nin açılışında metrobüs kazasına ilişkin açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, kazanın nedenini açıkladı.

İmamoğlu, "Kazanın kayıtlarından ve elde ettiğimiz görüntülerden ve ses kaydından ortaya çıkıyor ki şoförün feryat ederek, 'kötü oluyorum, ambulans çağırın' diyerek aslında bir baygınlık geçirdiğini ve otobüsün direksiyonunun yan şeride doğru kayarak kafa kafaya çarpışmasına vesile olduğunu ifade etmek isterim" diye konuştu.

İmamoğlu, "Saat 18.30 sıralarında 100 bini aşan insan yolculuk yapıyor. Burada kaza meydana geldi. Yaptığımız incelemelerde birlikte 18.30'da oluşan bu kaza 2 saat içerisinde ekiplerimizin hızlı müdahalesiyle ulaşıma açıldı" dedi.

"ŞOFÖR FERYAT EDEREK BAYGINLIK GEÇİRDİ"

Ekrem İmamoğlu kazanın oluş nedenini ise "Kazanın kayıtlarından ve elde ettiğimiz görüntülerden ve ses kaydından ortaya çıkıyor ki şoförün feryat ederek, kötü oluyorum, ambulans çağırın diyerek aslında bir baygınlık geçirdiğini ve otobüsün direksiyonunun yan şeride doğru kayarak kafa kafaya çarpışmasına vesile olduğunu ifade etmek isterim" şeklinde açıkladı.

"RAHATSIZLIK GEÇİRDİĞİ SES KAYDINDAN, GÖRÜNTÜLERDEN ORTADA"

İmamoğlu, "117'ye yakın insan hastaneye sevk edildi. Şu an itibaren hastanede 10'un biraz üzerinde insanın hastanede kaldığını söyleyebilirim. Yaralı sayısı 10 civarında. Ameliyat görünen hastamız şu an için bize ulaşmadı. 2 hastamız ameliyat edildi, bunlardan ikisi de şoförlerimiz. Deneyimli şoförlerimiz var. Rahatsızlanan şoförlerimiz 2012'den beri metrobüs hattında çalışan şoförümüz. Rahatsızlık geçirdiği ses kaydından, görüntülerden ortada. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına varıncaya kadar ilgilendiğimiz belirtmek isterim. Ben de vatandaşlarımızı hastanede ziyaret ettim. Eğer ihmal var ise bu konuda hangi mevkide olursa olsun gerekli idari uygulamaların yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARINIZI AK PARTİ'NİN TEŞKİLATLARINA EMANET ETMEYİN"

Kaza sonrası olay yerine gelen AK Parti Gençlik Kolları üyelerinden bir gencin çektiği videoda "AK Parti Avcılar olarak kaza yerindeyiz. İki metrobüs çok feci bir şekilde çarpıştı. Binlerce yaralı, sayısı belli olmayacak kadar da ölü var. İBB yetkililerine buradan sesleniyoruz. Bu canların hesabını kime nasıl vereceksiniz" ifadelerine İmamoğlu, tepki gösterdi.

İmamoğlu'nun açıklaması şu şekilde:

"Kaza oluyor, kazadan çok az bir zaman sonra gencecik çocuklara bir siyasi partinin önlükleri giydiriliyor ve bu siyasi parti önlükleriyle yalan ifadelerle binlerce yaralı var, şöyle trajik durum. Ekrem İmamoğlu'nun ismi kullanılarak İBB'nin ismi kullanılarak kötülemeye ve iftira atılmaya gayret ediliyor. Bununla yetinilmiyor. Arka arkaya dizilmiş otobüslerin içerisine girerek o esnada o yaralıların olduğu, kazanın olduğu esnada bir siyasi propaganda yapılıyor. Bunları birkaç kez izledim. Bir akıl, bir mantık var mı anlamaya çalıştım. Vicdanım buna elvermedi, üzüldüm ve sizin huzurunuzda şu mesajı buradan vermek istiyorum. O çocuklarımızın, o gençlerimizin annelerine babalarına yalanın, iftiranın siyaset için oy için her şeyin mübah olduğunun talimat verildiği bu AK Parti'nin teşkilatlarına çocuklarınızı gençlerinizi emanet etmeyin. Yollamayın."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN