İmamoğlu'ndan Merkel'li paylaşım

İmamoğlu'ndan Merkel'li paylaşım

Berlin'de temaslarda bulunan İmamoğlu, Almanya Başkanı Merkel'e çekilmiş bir fotoğrafını Twitter'dan paylaştı: Berlin Duvarı'nın yıkılışı sebebiyle yapılan etkinlikte Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile sohbet ettik. Kendisini demokrasi sınavını geçen İstanbul'a davet ettim.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kişisel Twitter hesabında Almanya Başbakanı Angela Merkel ile çekilen bir fotoğrafını paylaştı.

Merkel'i İstanbul'a davet ettiğini belirten İmamoğlu, şunları kaydetti: "Berlin Duvarı’nın yıkılışı sebebiyle yapılan etkinlikte Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile sohbet ettik. Merkel’in tebriğini demokrasi sınavını başarıyla geçen şehrimiz adına aldım. Kendisine 16 milyon İstanbullunun selamını ilettim ve İstanbul’a davet ettim."

19-11/09/mmkl.jpg

19-11/09/ana-manset-2-1573303440.jpg

NE OLMUŞTU?

Berlin Eyalet Başbakanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Michael Müller'in davetlisi olarak Berlin'de bulunan İmamoğlu, Berlin Eyalet Meclisi'nde, Berlin ile kardeş kent olan Budapeşte, Prag, Brüksel ve Varşova Büyükşehir Belediye başkanlarıyla açık oturumda konuşmuştu.

İstanbul ile Berlin arasında kardeş şehir anlaşmasının, duvarın yıkılışından sadece bir hafta sonra imzalandığını hatırlatan İmamoğlu, "Sizlere, demokrasiye inancı tam ve demokrasiye bağlılığını ve kararlılığını ispat etmiş 16 milyon İstanbullunun da selamını getirdim. İki gün sonra ölüm yıl dönümünde anacağımız Mustafa Kemal Atatürk'ün 'yurtta barış dünyada barış' ilkesine bağlı olan 82 milyon insanın, bu yolda yürümekteki kararlılığını da burada Alman dostlarımıza ifade etmek isterim" demişti.

"İYİ Kİ BERLİN'DEKİ DUVAR YIKILMIŞ..."

Berlin Duvarı'nın yıkıldığı 1989'da, 18 yaşında olduğuna işaret eden İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürmüştü:

"Üniversitede okuyordum ve insanların buluşması, kucaklaşması, özlemle birbirine sarılması, özgürleşmesini derinden hissetmiştim. Nerede olursa olsun, özgürlük, buluşma, kucaklaşma bence dünyadaki herkesin yüzünü güldürür. Şu anda verdiğimiz mücadele de tamamıyla bu aslında. Ortak bir hareket. O bakımdan demokrasiyle olan, özgürlükle olan, cumhuriyetle, bağımsızlıkla olan, birleşen duyguların dünyaya ne kadar derin ve güzel mutluluklar yaşattığının bir göstergesi aslında Berlin'deki duvarın yıkılış anı. Elbette günümüze de çok derin mesajları var. O günden bugüne 30 yıl geçtikten sonra şunu unutmayalım ki bu ortak mücadele devam ediyor. İnsanların mutluluğu için devam ediyor. Özgürlüğü için devam ediyor. İyi ki Berlin'deki duvar yıkılmış, ama tahmin ediyorum dünyada bu anlamda yıkılacak daha çok duvar var."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN