İmamoğlu'ndan Milletin Sesi mitingine davet: Hak, hukuk, adalet isteyenleri bekliyoruz

İmamoğlu'ndan Milletin Sesi mitingine davet: Hak, hukuk, adalet isteyenleri bekliyoruz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğklu, Hak, hukuk ve adaletten yana olanları 21 Mayıs Cumartesi günü Maltepe'de düzenlenecek olan 'Milletin Sesi' mitingine davet ederek "Ben de sesimi duyurmak istiyorum. Ben de sesim orada daha yüksek çıksın istiyorum’ diyenler varsa, ‘Hak, hukuk, adalet istiyoruz’ diyenler varsa -ki var, biliyorum- bütün İstanbulluları 21 Mayıs Cumartesi günü saat 18:00’de Maltepe'ye bekliyoruz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) ilk atletizm pisti, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın katılımıyla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Maltepe'de hizmete açıldı.

Açılış töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hak, hukuk ve adaletten yana olan vatandaşları 21 Mayıs Cumartesi günü Maltepe'de düzenlenecek olan ‘Milletin Sesi’ mitingine davet etti.

Maltepe Atletizm Pisti Tesisi açılışı için konuşma yapacağı platforma koşarak çıkan İmamoğlu, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün, ulusal tarihimizin en önemli olaylarından birinin, Kurtuluş Savaşı yolculuğunun başlangıç yıl dönümünde bir aradayız. Bugün, milletimizin varlık-yokluğuyla ilgili gelmiş geçmiş en önemli mücadelelerinden birinin ateşinin yakıldığı gün. Yani bugün, Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs günü Samsun'a çıktığı gün. Bu, 19 Mayıs 1919 ruhunun 103’üncü yıl dönümü. Aziz Atatürk'ün hepimize armağan ettiği bu güzel bayramı sizlerle beraber kutlamak çok değerli… 19 Mayıs, bu ülkenin gençliğine, geleceğine emanet edilmiş bir bayramdır. 19 Mayıs, başka bir örneği olmayan bir bayramdır. Dolayısıyla bu kutlamanın, bu coşkunun daha farklı bir biçimde olmasını temenni ediyorum.

GENÇLİK BU MİLLETİN GELECEĞİDİR

Yaklaşık 11 yıl önce, 19 Mayıs’ı kutlamanın sanki bir Gençlik Spor Müdürlüğü’nün kutlaması gibi ya da 23 Nisan'ı sanki bir Milli Eğitim Bakanlığı'nın kutlaması gibi bir tebliğ yayınlandı. O günden bugüne neler geçti? Bu ülkede ne yazık ki darbe girişimi oldu, şu oldu, bu oldu. Bunu bir türlü değiştirmeye niyet etmiyorlar. Yanlıştır. Bu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'dır. Millete armağan edilmiştir. Çocuklarımıza, gençlerimize armağan edilmiştir; Gençlik Spor Müdürlüğü'ne değil, Allah aşkına. O da bir parçasıdır ama ona değil. Dolayısıyla bunun mutlaka değişmesi gerekmektedir. Gençlerin olduğu yerde her zaman umut vardır. Gençliğe armağan edilmiştir, çünkü gençlik bu milletin geleceğidir, umududur var olma garantisidir.

YARINLARA ÇOK DAHA İYİ KOŞULLARDA HAZIRLANAN BİR GENÇLİK İSTİYORUZ

Özellikle gençlerimizin, bu topraklardan ümidini kesen bir gençlik değil, yarınlara çok daha iyi koşullarda hazırlanan bir gençlik olmasını istiyoruz. İstanbul'da benim en büyük projem, bu şehrin çocuklar ve gençlerine olan hizmetlerdir. Bu milletin evlatlarının fikren, bedenen, ruhen gelişmesi için her alanda fırsatlar yaratmak adına ekibimle birlikte çalışıyoruz. Belediyemizin hizmet alanları içerisinde, belki de beni en çok motive eden alanlardan biri de işte tam da bu çocuklar ve gençlerle ilgili alanlar. Tam bir seferberlik inancıyla, ruhuyla vatandaşlarımıza hizmet etmek, çocuklarımızın, gençlerimizin önünü açan güzel hizmetleri sunmak, en asli ve en ulvi görevimdir.

16 MİLYONUN ETKİN BİR BİÇİMDE SPOR YAPMASI HEDEFLERİMİZ ARASINDA

Bu milletin evlatlarına adil ve eşit bir biçimde kaynaklarını kullandıran bir belediye olmak istiyoruz. Okul öncesi kreşler, tarihinde ilk kez yurtları olan bir belediye, ‘Genç Üniversiteli Eğitim Yardımı’ndan tutun da bu şehrin tarihinde ilk kez atılmış adımları atmaya devam ediyoruz. 16 milyonun etkin bir biçimde spor yapması da hedeflerimiz arasında. Sadece ülkemize değil, tüm dünyaya etki eden İstanbul gibi dev bir metropolün, sporun her anlamda iyileştirici gücüyle buluşmasını çok istiyoruz. Daha sağlıklı ve geleceğe daha mutlu bakan bir kent yaratmanın yolu kesinlikle spordan geçiyor.

2036 OLİMPİYATLARINI İSTANBUL’A KAZANDIRACAĞIZ

Çocukluk dönemlerinde beden öğretmenimin yönlendirmesiyle atletizme başladım. 2036 Olimpiyatları’nı İstanbul’a kazandırmak için ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte çalışmalarımız sürüyor. Şehrimizin her köşesinde spor yapılmasıyla beraber, 2036 yolculuğunun kuvvetli olacağının farkındayız. Spora ilgi çoğaldıkça sağlıklı, mutlu, geleceğe çok daha umutlu bakan bir İstanbul haline geleceğiz. Bu yüzden halkımızın spor imkanlarına çok daha kolay erişimi için projeler üretiyoruz ve hizmete açıyoruz. İstanbul'u spor yapan, spora ilgi duyan, müsabakaları heyecanla takip eden ve sağlıklı insanların yaşadığı olimpik bir kent haline getireceğiz.

Açılışını yaptığımız Maltepe Atletizm Pisti de bu vizyon kapsamına giriyor. Maltepe Atletizm Pisti, bizim seçim döneminde insanlarımıza söz verdiğimiz en önemli vaatlerimizden biriydi. Bugün olduğu gibi her geçen gün bu anlamda sözlerimizi tutuyor ve bunları teker teker yerine getiriyor, İstanbul'a kazandırıyoruz.

AVRUPA YAKASINA DA BENZER BİR TESİS KAZANDIRACAĞIZ

Avrupa yakasında da benzer bir tesisi İstanbul’a kazandırmak için söz veriyoruz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi, belediyemizin ve bütün kurumlarımızın, şehrimizin her tarafındaki spor tesislerimize getirin. Özellikle Spor İstanbul'un çeşitli branşlardaki etkinliklerine kaydettirin. Onların sporcu disipliniyle yetişmelerine imkan sağlayın. Onların sporu öğrenmesini ve bir yaşam tarzı haline getirmesini sağlayın. Spor sayesinde hem sağlıklı bir yaşam sürdürecek hem de programlı yaşamayı öğrendikleri için derslerinde, eğitimlerinde ve hayatlarında çok başarılı olacaklar.”

ADALET İSTEYENLERİ MİLLETİN SESİ MİTİNGİNE BEKLİYORUZ

Vatandaşları, CHP’nin 21 Mayıs Cumartesi günü Maltepe Miting Alanı’nda yapacağı ‘Milletin Sesi’ mitingine davet eden İmamoğlu, “Genel Başkan’ımız Maltepe'de olacak. Özelikle siyaset üstü bir buluşmada, milletini dinleyen ve milletimizle beraber düşünen ve tam da Gençlik ve Spor Bayramı'nda, gençlerimizin bu topraklara umudunu bağladığı, gençlerimizin iyi eğitim aldığı, gençlerimizin ‘Liyakatle ben çalışırsam olur, eğitimimi iyi alırsam olur ve dayıya, halaya, amcaya ihtiyacım yok, bir tanıyana ihtiyacım yok, istediğim işe kendi başarıma girerim’ diyebilecekleri günlere kavuşmak istiyoruz. ‘Bugünlere ben de kavuşmak istiyorum. Ben de sesimi duyurmak istiyorum. Ben de sesim orada daha yüksek çıksın istiyorum’ diyenler varsa, ‘Hak, hukuk, adalet istiyoruz’ diyenler varsa -ki var, biliyorum- bütün İstanbulluları 21 Mayıs Cumartesi günü saat 18:00’de Maltepe'ye bekliyoruz

ENERJİMİZİN ÇOK YÜKSEK OLDUĞU BİR DÖNEM YAŞIYORUZ

Yola çıktığımız ilk andan itibaren, enerjimizin çok yüksek olduğu bir dönem yaşıyoruz. Her ne koşulda olursa olsun, her geçen gün enerjimizi daha yükseğe taşıyoruz. Çünkü genç bir ülkenin fertleriyiz. Genç bir İstanbul'un belediye başkanıyım. Bu kentin yaş ortalaması 32. Dolayısıyla ben de İstanbul'un yaş ortalamasında kendini hisseden bir belediye başkanı olarak, her zaman o gençliğin enerjisiyle sizlere hizmet etmeye devam edeceğim. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN