İmamoğlu'ndan Örnektepe kararı yorumu: Eşkıya anlayışı

İmamoğlu'ndan Örnektepe kararı yorumu: Eşkıya anlayışı

AK Parti döneminde İBB'den TÜRGEV'e bedelsiz olarak verilen ve İmamoğlu tarafından geri alınan arazinin, İBB Meclisi'nde AK Partililerin oylarıyla Beyoğlu Belediyesi'ne bedelsiz olarak kiralanmasına Başkan İmamoğlu tepki gösterdi. Kararı veto edeceğini söyleyen İmamoğlu, "Bu resmen çoğunluk üstünden eşkıya anlayışı" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Mecidiyeköy - Mahmutbey Metro Hattı”nda test sürüşünün ardından açıklamalarda bulundu.

Örnektepe’deki yurt binasının İBB meclisinde oy çokluğuyla AKP ilçe belediyesine devredilmesiyle ilgili konuşan İmamoğlu, "Şimdi bu resmen meclisteki çoğunluk üzerinden eşkıya anlayışı. Yani kamu vicdanı değil eşkıya anlayışı, eşkıya duruşu. Eşkıyanın en anlama geldiğini biliyorsunuz. Malını gasp etmek" dedi.

"İstanbul halkını öyle istiyoruz diye gasp edemezler" ifadelerini kullanan İmamoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Örnektepe’de biz hazırlığımızı yapıyoruz, orada bir kreş yapacağız, parkla bağlantısını yapacağız, sosyal tesislerimiz olacak, bazı revizyonlar yapıyoruz, o yurdumuzu İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak da hizmete açacağız. Yani bizden daha güvenilir, bizden daha iyi süreci yönetecek bir başka kurum yok. A-B-C-D vakıfları benim umurumda değil. Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak en az hızlıca 2 bin 3 bin yatak kapasiteli yurtlarla gençlerimize hizmet vereceğiz. Şimdi bu eşkıyalık yaparak kendince mecliste karar alarak ne yapıyorlar? Süreci by-pass edecekler. Neymiş efendim? Bu projeyi meclis üzerinden x belediyeye tahsis edecekler. O belediye üzerinde de istedikleri gibi hareket edecekler."

İmamoğlu, "Kanun hakkınız bu değil. Biz yürürlüğe koymayacağız. Biz orada İBB olarak vakfımız var, kendi yönetimimiz var. Biz orada yurt hizmetlerimize başlayacağız. Kreş hizmetlerimizi halkımızla buluşturacağız. Alınan karar yok hükmündedir. Hem hukuki süreci yöneteceğiz hem de fiili süreçte gideceğiz, paşa paşa halkımızla orayı buluşturacağız. A vakfı, B vakfı kendi işine baksın" ifadelerini kullandı.

Meclis kararını veto edeceğini vurgulayan İmamoğlu, “Hukuki süreçleri yöneteceğiz. Zabıtalarımızla gideceğiz, temizleyeceğiz, içine insanlarımız girecek. Birçok kamu alanında yapılmak istenen bu müdahaleleri geri püskürteceğiz. Çünkü onlar, bir avuç insanın isteklerini yerine getiriyor; biz, 16 milyon insanın isteklerini yerine getiriyoruz" dedi.

İSTANBUL/ANKA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN