İmamoğlu, CHP'nin 'torpil belgesi' için konuştu: Yazı doğru ama nazarımda önemi yok

İmamoğlu, CHP'nin 'torpil belgesi' için konuştu: Yazı doğru ama nazarımda önemi yok

İBB Başkanı İmamoğlu, işe alımlarında torpil yapılıp yapılmadığını sorusunu cevapladı ve çok tartışılan CHP İstanbul İl Başkanlığı'na ait belgeye açıklık getirdi: Parti içinde bir yazışmayı gördüm. Açıkçası, ilk bir cümlesi doğru, ondan sonrası yanlış. Böyle bir metodun benim nazarımda bir itibarı yok, doğru da değil. Orada yanlış yapan arkadaşımızla ilgili umuyorum il başkanlığımız bir görüşme ya da bir değerlendirme yapacaktır.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve AB Ulaştırma Komiseri Kabine Başkanı Matej Zakonjsek ile Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında gerçekleştirilen yürüyüş etkinliğine katıldı. 

İBB Bando Takımı eşliğinde Kadıköy Şaşkınbakkal'dan başlayan yürüyüş, Göztepe Parkı'nda sona erdi. Etkinlik alanında vatandaşlara tişört ve bayrak dağıtıldı. Yürüyüşe katılanlar, ellerinde 'Birlikte Yürüyelim' yazılı Türkçe ve İngilizce pankart taşıdı.

"MEDYA A.Ş'YE 6 BİNE YAKIN BAŞVURU OLDU"

Yürüyüş sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Medya A.Ş'ye yapılan iş başvurularıyla ilgili soruya, "Şu ana kadar 6 bine yakın başvuru oldu. 5 bin 900 küsurdu en son. Aralarından 13 arkadaşı göreve davet edeceğiz" cevabını verdi. 

İBB'ye işe alım konusunda çok sıkı bir denetim yapıldığını kaydeden İmamoğlu, analiz ederek işe uygun insanları tercih etmeye çalışacaklarını ifade etti. İşe alım konusunda ilk duyuruları olduğunu belirten İmamoğlu, böyle devam edeceklerini söyledi. 

İştiraklerden işçi çıkarılma konusuyla ilgili İmamoğlu, "İşten çıkarmayla ilgili 3 aşamalı süreç yönetildi. Sadece Medya A.Ş'de değil, diğer iştiraklerimizde de bu uygulamaları yaptık. O bakımdan şu anda da ihtiyacımız olan başvurular var. İhtiyacımız olan insanları alacağız. İhtiyaç tespiti yapıldı, analizler yapılacak. Şu anda bizim insan kaynakları portalımız açıldı." ifadelerini kullandı.

"BENİM NAZARIMDA BİR İTİBARI YOK"

İşe alımda torpil yapıldığı iddiasıyla ilgili soruya ise İmamoğlu, şu cevabı verdi:

"Parti içinde bir yazışmayı gördüm. Açıkçası, ilk bir cümlesi doğru, ondan sonrası yanlış. Böyle bir metodun benim nazarımda bir itibarı yok, doğru da değil. Orada yanlış yapan arkadaşımızla ilgili umuyorum il başkanlığımız bir görüşme ya da bir değerlendirme yapacaktır. Bizim için tabii ki referans yazabilir tabii ki herkes referans yazabilir, CHP'de görev alan insanları da yazabilirler, bir belediye başkanını da yazabilirler. Herhangi bir insanı da yazabilir, çünkü günün sonunda referanslar sorgulanacak. Bizim için bir ayrıcalığı yoktur, bunu beyan ettik. Yanlış bir yazışmadır. İnşallah hızlıca düzeltirler. Yazan arkadaşımızın bir hatası olsa gerek. İnşallah bunu düzeltirler diye düşünüyorum."

19-09/22/istanbul.jpg

CHP İstanbul İl Sekreteri imzasıyla ilçe başkanlıklarına, işe alımlarla ilgili çok tartışılan 'torpil belgesi' gönderilmişti.

"10 İSTİHDAM OFİSİ AÇACAĞIZ"

Kent genelinde 10 İstihdam Ofisi açmayı planladıklarını belirten Ekrem İmamoğlu, "Tabii, Kartal'da çok hızlı bir hazırlığımız var, bölgesel istihdam ofisleriyle ilgili. Tüm İstanbul'da gereksinimin sayısı olarak 10 tane açmayı düşünüyoruz, artabilir de... Bu işler hepsi bir hazırlık, bir sistem devreye giriyor. 2-2,5 ay içerisinde bütün bunların olması elbette mümkün değil ama yakın zamanda Kartal'da açılacak, daha sonra diğer alanlarda devreye girecek." diye konuştu.

 

İSTANBUL/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN