İmza çok sorumlu yok

İmza çok sorumlu yok

İstanbul’da 5.8’lik depremin ardından 35 okul hasarlı olduğu gerekçesiyle boşaltıldı. Korkutucu tablo, 1999 sonrası yapılan binaların yönetmeliğe uygun inşa edilmediğini ortaya koydu. Belediyeden, bakanlığa, kontrol birimlerine kadar ‘tabut okullara’ onay veren çok sayıda sorumlu hakkında adım atılmaması ise tartışma yarattı. Kısa bir tetkikle bile tespit edilebilen çatlaklara karşı, velilerin isyanı sonucu ancak 12 gün sonra harekete geçilmesi ‘Felaket kapıda ancak önlemler yetersiz’ dedirtti.

İstanbul’da meydana gelen 5.8’lik depremin ardından ağır hasarlı binalar ile okulların tespiti sürüyor. Daha önce tahliye edilen 29 okuldan sonra dün de 6 okul için daha taşınma kararı alındı. Okulların tahliyesine de başlandı. Tahliye kararı verilen Güngören’deki Abdi İpekçi İlkokulundaki masa, sıra ve yazı tahtaları, öğrencilerin yeni eğitim görecekleri okullara taşınmaya başlandı.

Son tablo ise yeni bir tartışmayı ortaya çıkardı. Buna göre tahliye edilen okulların 1999’daki Marmara Depremi’nden sonra çıkarılan Deprem Yönetmeliği’ne uygun olmadığı ifade edildi. Öte yandan kentte sadece binalarda değil, köprülerde de çürüme olduğu belirlendi. İstanbul’da her gün binlerce aracın ve vatandaşların yükünü taşıyan Unkapanı köprüsü alt geçidinin içler acısı hali, çekilen görüntüler ile gözler önüne serildi. Alt geçidin beton kısımlarının koptuğu ve demirlerinin çürüdüğü dikkat çekti. Vatandaşlar alt geçidin her an yıkılabileceğini ifade ederek yetkililerin bir an önce tadilat yapmaları gerektiğini belirtti.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN