İngiliz istihbaratçının eşine yurt dışına çıkış yasağı konuldu

İngiliz istihbaratçının eşine yurt dışına çıkış yasağı konuldu

Beyoğlu'nda ölü bulunan ve cinayet kurban gittiği de değerlendiren İngiliz istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier'in eşi Emma Hedvig Christina Winberg'e yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Beyoğlu'nda ölü bulunan ve cinayet kurban gittiği de değerlendiren İngiliz istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier'in eşi Emma Hedvig Christina Winberg'e yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

19-11/14/ejujvbdwkaah8uj.jpg

Soruşturma kapsamında daha önce iki kez ifade veren Le Mesurier'in eşi Winberg (39) hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

Le Mesurier'in, Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi Ali Paşa Medresesi Sokağı'nda dün cesedinin bulunmasına ilişkin soruşturma yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, ölüme ilişkin bazı basın yayın organlarıyla görsel medyada çıkan gerçeğe aykırı haberler nedeniyle açıklama yapma zorunluluğu oluştuğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından James Gustaf Edward Le Mesurier'in kesin ölüm sebebinin tespiti için otopsi işlemleri sonucu yapılan incelemeler devam etmekte olup herhangi bir rapor tanzim edilmemiştir. Soruşturmanın hassasiyeti nedeniyle James Gustaf Edward Le Mesurier'un eşi hakkında bu aşamada geçici bir tedbir mahiyetinde yurt dışına çıkış yasağı konulmuştur."

ÇALIŞANLARIN İFADELERİNE BAŞVURULDU

Bu arada, soruşturma kapsamında, Le Mesurier'in eşi Emma Hedvig Christina Winberg'in yanı sıra bazı çalışanların da ifadelerine başvuruldu.

Ayrıca soruşturma kapsamında evde bulunan bazı elektronik eşyalarla Winberg'in cep telefonunun incelendiği öğrenildi.

Winberg'in, eşi Le Mesurier'in bir süredir psikolojik rahatsızlık yaşadığı söylemesi ve evde bazı ilaçlar bulunması nedeniyle Le Mesurier'in hastane kayıtlarının incelendiği belirtildi.

SURİYELİ MENDİLCİ KAYIPLARA KARIŞTI

Beyoğlu’ndaki evinin sokağında ölü bulunan İngiliz eski askeri istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier'le ilgili soruşturma devam ederken, evinin önünde bir yıl boyunca kağıt mendil satan Suriyelinin kayıplara karıştığı ortaya çıktı.

Esnafın aktardığı bilgiye göre, İngiliz ajanın evinin önünde 1 yıl önce bir mendil satıcısı beklemeye başladı. Beyaz tenli, renkli gözlü ve kirli sakallı mendilci adının Muhammed olduğu, Suriye'deki savaştan kaçarak İstanbul'a geldiği öğrenildi.

Mendilcinin Arapça konuştuğu ve zaman zaman mendil sattığı bilgisine de ulaşıldı.

"SURİYE İSTİHBARATINDA MI ÇALIŞIYORSUN?"

Esnaf Yavuz Aydın "Biz de o mendilci dayını görüyordum. Ara sıra orada bazen haftalarca bazen de 1 ay boyunca orada durup mendil satıyordu. Kendi halinde gariban birisine benziyordu. Sorduğumuz zaman da Suriyeli olduğunu söylüyordu" dedi.

Aydın şöyle devam etti: "Nerede ikamet ettiğini sorduğumuz da Şanlıurfa'da olduğunu ve kimlik kartını da bana gösterdi. Ara sıra gelip kayboluyor, Suriye istihbaratında mı çalışıyorsun diye sordum, 'Yok, benim çoluk çoğumuz var, köyümüz bombalandı. O yüzden Türkiye’ye geldim’' dedi. 1 seneye yakın burada ama sürekli değil, 1-2 ay takılıp gidiyordu.

Duyduğuma göre Karaköy'ün çeşitli yerlerinde mendil satıyormuş. En son yaklaşık 1 ay önce birkaç günlüğüne geldi ve sonra kayboldu. Suriyeli olduğu şüphe ile bakılıyor. Ölen kişiyi gördük ama tanışıklığımız, samimiyetimiz ve muhabbetimiz yoktu. Pek dışarıyla muhabbeti olan kişiler değillerdi. Sipariş veriyorlardı ama çok sık değildi. Zaten kapılar şifreli, çoğu kişi de parmak iziyle açıldığını söylüyorlardı. Zaten o bile şüphe çekiyordu" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Suriye Acil Yardım Derneği Kurucusu ve Başkanı da olan Lemesurier'ın cenazesi, 11 Kasım'da Beyoğlu Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi Ali Paşa Medresesi Sokak'ta sokakta ölü bulunmuştu.

Le Mesurier'in cenazesi, Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından THY'nin tarifeli uçağıyla İngiltere'nin başkenti Londra'ya gönderilmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN