İnşaatın yüzde 51'i tamam: Yılda 2,5 milyon hastaya hizmet verecek

İnşaatın yüzde 51'i tamam: Yılda 2,5 milyon hastaya hizmet verecek

Konya’da yapımı devam eden ve inşaatının yüzde 51'i tamamlanan bin 250 yatak kapasiteli Şehir Hastanesi, tamamlandığında yılda 2,5 milyon hastaya hizmet verecek.

Sağlık Bakanlığı tarafından kamu-özel iş birliğiyle başlatılan "Şehir Hastaneleri Projesi" kapsamında yapımı devam eden Konya Şehir Hastanesinin yüzde 51'den fazlası tamamlandı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Şehir Hastanemizdeki çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Başta 838 yatak olan kapasite Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bin 250 yatak kapasitesine çıkarıldı. Bu ek binayla birlikte hizmet hızlı bir şekilde yürüyor. Son gelinen aşama ek binayla birlikte yüzde 51 inşaat seviyesi tamamlanmış durumda” dedi.

18-06/09/aw415511_03.jpg

YILDA 2,5 MİLYON HASTAYA HİZMET VERECEK

Şehir Hastanesinde yılda yaklaşık 2,5 milyon hastaya hizmet verileceğini belirten Prof. Dr. Koç, sözlerine şöyle devam etti:

“Şehir Hastanemiz bin 250 yatak kapasitesiyle hizmete başladığında yaklaşık yıllık 2,5 milyon hastaya poliklinik hizmeti vereceğiz. En üst düzey ameliyatlar, özellikli birimlerin hizmetleriyle hem ilimizde, bölgemizde, hem uluslararası düzeyde hizmet vereceğiz. Şehir Hastanemiz bize büyük bir emanet. Kapasitesi çok büyük bir hastane. Bu hastaneyi en verimli şekilde çalıştırmak da bizlerin görevi. Bunun da en önemli bileşeni uzman hekimler ve alanında deneyim sahibi hocaların olduğu bir ekibin hazırlanması. Biz bu alanda her birimde kendi alanında ehil insanların eğitimlerini kendi alanındaki yaptığı işleri deneyimleri artırıcı eğitimlerini teşvik ediyoruz. Gerekli eğitimleri yaptırıyoruz.” 

18-06/09/aw415511_04.jpg

HAFİF RAYLI ULAŞIM OLACAK

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç, Şehir Hastanesinin ulaşım düzenlemeleriyle ilgili Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde çalıştıklarını belirterek, “Büyükşehir Belediyemizle koordineli bir şekilde bu önemli işi götürüyoruz. Çünkü ulaşım olmadan verimli hizmet sağlayamayız. Gerek ulaşım açısından hafif raylı sistemin kampüs içine kadar gitmesi hem de çevre yolunu kesecek şekilde üst geçitlerin yapılması konusunda Büyükşehir Belediyemizle iletişimimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.

18-06/09/aw415511_05.jpg

18-06/09/aw415511_08.jpg

KONYA/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN