İOKBS bursluluk parası ödemeleri ne zaman başlayacak, ne zaman yatıyor? Bursluluk (İOKBS) parası ödeme tarihleri 2022

İOKBS bursluluk parası ödemeleri ne zaman başlayacak, ne zaman yatıyor? Bursluluk (İOKBS) parası ödeme tarihleri 2022

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKSB) sona erdiğinde, öğrenciler ve veliler sınav sonuçlarını araştırmaya başladı. Sonuçlar açıklandıktan sonra burs parası ne zaman ödenecek? Konusu merak ediliyor. IOKBS burs parası ne zaman ödenecek? Sorusunun cevabı ve konuyla ilgili daha fazla detay için haberimize göz atabilirsiniz…

Öğrencilerin merak içerisinde beklediği o tarih açıklandı! MEB tarafınca öğrencilere sağlanan burs parasının miktarı ve hangi gün verileceği betlik kazandı. 

Bursluluk paraları ne zaman ödenir? Sorusu, IOKBS burs sınavına giren öğrencilerin gündemine oturdu. IOKBS sınavına girenler, IOKBS Bursunun ne kadar olduğunu soruyor. Sınava giren öğrenciler MEB İOKBS sonuçlarını bekliyor ve MEB İOKBS bursu ne kadar? sorusunun cevabını bulmak istyorlar. Bursluluk parası ne zaman ödenir? İşte detaylar…

BURSLULUK PARASI NE ZAMAN YATACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrencilere verdiği bursluluk sınavı sonuçları geçtiğimiz günler içerisinde açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde; "Öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenir"

BURSLULUK PARASI NE KADAR, KAÇ TL 2022?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5, 6, 7, 8, 9, hazırlık, 10, 11. sınıflara özel olarak sunulan IOKBS bursu öğrencilere aylık olacak şekilde dağıtılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı, IOKBS bursunun miktarını 663,87 TL şeklinde belirlemiştir. Burslar memur maaşlarına göre verilir. IOKBS bursu senede iki defa yenilenir.

MEB İOKBS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfları, 9, 10 ve 11. sınıflar için IOKBS 4 eylül 2022 günü saat 10:00'da gerçekleşti. 120 dakikalık sınav saat 12.00'de tamamlandı. IOKBS bursluluk sınavının sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafınca açıklandı.

Öğrenci velisinin talebi üzerine okul konseyler müdürü, elektronik ortamdan "Sınav Sonuç Belgesi"ni alır, kaşe ve imza ile onaylar ve öğrenci velisine veya öğrencisine imza ile verir.

MEB İOKBS BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI!

IOKBS NEDİR?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKSB), ortaöğretimin 5, 6, 7 ve 8. Sınıfları, lise hazırlık sınıflarıyla 9, 10 ve 11. sınıfların düzenli burs alabilmesi için yapılan bir sınavdır. IOKBS için öğrencinin ailesinden bir kişinin yıllık geliri dikkate alınır.

KİMLER BURSLULUK SINAVINA BAŞVURABİLİR?

Bursluluk sınavına başvurmak için belirli koşulları sağlamanız gerekir. Bu koşullar şu şekildedir:

• KKTC ya da T.C. vatandaşı olmak,

• 5, 6, 7, 8, 9, 10 veya 11. Sınıf olması,

• Sınavın düzenlendiği sene okul değiştirmeye yönelik cezası bulunmaması,

• Yer aldığı sınıfta sınıf tekrarına düşmemiş (sınıfta kalmamış) olması gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN