İpek’i hayatta tutan kanser aşısı umudu

İpek’i hayatta tutan kanser aşısı umudu

İzmir’de yaşayan 16 yaşındaki İpek Şimşek, kemik kanseri ile mücadele ediyor. Doktorların, önce iyi huylu olduğunu sandığı tümörü almak için yapılan ameliyat acı gerçeği de ortaya çıkarmış. Kızlarının tedavisi için 7 gün hastanede ve evde durmak zorunda olan aile ise çaresiz. “İpek için eşim de ben de işimizi bırakmak zorunda kaldık. Kızımın en büyük hayali tekrar ayağa kalkıp okula gidebilmek” diyen ailenin tek umudu ise Küba’da uygulanan kanser aşısı...

İzmir’in Bayraklı ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki İpek Şimşek, lise eğitimine başlamadan önce sol bacağında hissettiği şiddetli ağrı nedeniyle 2018 yılı Ağustos ayında doktora başvurdu. Tetkiklerde, bir tümör bulunduğu fark edildi. Kızının bu süreçte çok yoğun ağrılar çektiğini dile getiren anne Özlem Şimşek, yaşananları şöyle anlattı:”3,5 saatlik bir amaeliyat oldu. Ameliyatta doktor tümörü gördüğünde bir gariplik olduğunu fark etmiş ve iyi huylu bir tümör olamayacağını anlamış. Osteosarkom tanısı konuldu” dedi.
Kızlarının iyileşebilmesi için başka çareler aradıklarını söyleyen anne Şimşek, kızına Küba’da uygulanan kanser aşısının yapılması için şu sözlerle destek istedi:”Çevremizdeki insanlardan bazıları Küba’da kanser tedavisinin yapılabildiğini söyledi. Araştırdık ve kanser aşısının olduğunu öğrendik. Bu aşının yan etkisi yokmuş ve kemoterapi gibi değilmiş. Bu süreçte eşim de ben de kızımızın yanında olabilmek için işimizi bırakmak zorunda kaldık, kırtasiye dükkanımızı kapattık. Şu anda akrabalarımızın desteğiyle geçinebiliyoruz. İpek’in öğretmeni bize destek olabilmek için bir yardım kampanyası başlattı. Yaklaşık 15 günde verilen destek 30 bin TL’ye ulaştı. Rabbim nasip ederse, birilerinin Küba’ya gidebilmemiz için bize yol göstereceğine, destek olacağına inanıyorum.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN