Ipsos 23 ülkede 'güveni' araştırdı: Türkiye'de halk en az din görevlisi ile siyasetçiye güveniyor

Ipsos 23 ülkede 'güveni' araştırdı: Türkiye'de halk en az din görevlisi ile siyasetçiye güveniyor

Ipsos araştırma şirketi 23 ülkede 'en güvenilir meslekleri' araştırdı, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu çalışmadan çarpıcı sonuçlar çıktı. Araştırmaya Türkiye'den katılanların güvendiği meslekler arasında ilk 3 sırada bilim insanları, doktorlar ve öğretmenler yer alırken, son iki sırayı ise din görevlileri ve siyasetçiler oluşturdu.

Dünyanın en büyük araştırma şirketlerinden kabul edilen Ipsos'un, 23 ülkede yaptığı araştırma sonuçlara göre, Türkiye'deki en çok ve en az güvenilen meslek grupları belli oldu.

DİN GÖREVLİLERİNE DE GÜVEN YOK

Araştırmaya Türkiye'den katılanların güvendiği meslekler arasında ilk üç sırada bilim insanları, doktorlar ve öğretmenler yer alırken son iki sırayı ise din görevlileri ve politikacılar oluşturdu.

Ipsos'un araştırmasına Türkiye'den katılanların en güvendiği meslekler sıralamasında politikacılar yüzde 11 ile son sırada yer alırken, son sıradan bir üstte ise yüzde 12 ile din görevlileri yer aldı.

POLİTİKACILAR DÜNYADA DA SON SIRADA

Araştırmaya göre, politikacılar dünya çapında en güvenilir meslekler sıralamasında da son sırada yer aldı. Din görevlilerine güvenilirlik ise dünya sıralamasında Türkiye'ye göre yüzde 9 daha yüksek bir puanda yüzde 21 olarak yer aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN