İş arayana 900 lira | İstihdam yardımına nasıl başvurulur? 900 lira destek başvurusu nasıl yapılır?

İş arayana 900 lira | İstihdam yardımına nasıl başvurulur? 900 lira destek başvurusu nasıl yapılır?

İş arayana 900 lira destek verileceği açıklandı. Daha önceki yıllarda da verilen yardım 725 liraydı. Peki İstihdam yardımına nasıl başvurulur? 900 lira destek başvurusu nasıl yapılır? Bu uygulama ile istihdam seferberliği sürerken, sosyal yardım alanların da iş gücüne katılması teşvik ediliyor. İş görüşmesine gidene ne kadar ödeniyor, çalışmaya başlayan işsiz ne kadar alıyor? İş arayana 900 lira destek parası almak için ne yapmak gerekir? İstihdam yardımıyla işsizler ne kadar para alıyor? İşte İş arayana 900 lira destek ve istihdam desteğinin detayları...

İstihdam seferberliği kapsamında İş arayana 900 lira destek verilecek. Peki istihdam yardımına nasıl başvurulur? 900 lira destek başvurusu nasıl yapılır? Bütün bu soruların yanıtı haberimizde. İstihdam desteği sosyal yardım alanlardan çalışabilecek durumda olanların istihdama katılmasını teşvik etmek için veriliyor. İstihdam yardımı  iş arama ve bulma desteklerini içeriyor. Sosyal yardım alan bir kişi, iş görüşmesine gitmesi halinde, işe başvuru/kabul aşamasında gereken sağlık raporu, fotoğraf ve benzeri giderleri için 1 yıl içinde azami 3 kere olmak üzere 40 ile 120 lira arası yardım alabiliyor. Bu şekilde iş arayan ve iş görüşmesine giden kişilerin karşılaştıkları masraflar karşılanmış oluyor. İşte 900 lira destek başvurusu ile ilgili ayıntılar...

19-03/02/-arayana-900-lira-destek-kimlere-veriliyor.jpg

İSTİHDAM YARDIMININ AYRINTILARI NELERDİR?

Milyonlarca kişinin iş sahibi olmasının hedeflendiği istihdam yardımı iş arama ve bulma desteklerini içeriyor. İstihdam seferberliği sürerken, sosyal yardım alanlardan çalışabilecek durumda olanların aktif işgücüne katılması için hükümet tarafından çeşitli destekler veriliyor.

Bu kapsamda verilen 'istihdam yardımı', iş arama ve bulma desteklerini içeriyor. Sosyal yardım alan bir kişi, iş görüşmesine gitmesi halinde, işe başvuru/kabul aşamasında gereken sağlık raporu, fotoğraf ve benzeri giderler için, bir yıl içinde azami 3 kere olmak üzere, 40 ile 120 lira arası yardım alabiliyor.

19-03/02/900-lira-destek-basvurusu.jpg

SOSYAL YARDIM ÖNCELİĞİ

Ayrıca, sosyal yardım alan kişiye, işe yerleşmesi durumunda, bir yılda bir defaya mahsus olmak üzere, aylık brüt asgari ücretin (asgari geçim indirimsiz tutar) 1/3'ü kadar nakdi yardım veriliyor. Bu yıl için bu tutar, 788 lira 84 kuruş olarak belirlendi. Bu kişilerin işe yerleşmeleri durumunda, eğitim ve sağlık yardımları da kesilmiyor. İşe düzenli olarak devam edenlere sosyal yardımlarda (eğitim, gıda, kömür gibi) öncelik veriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN