İş Bankasından YSK'nın iddialarına cevap

İş Bankasından YSK'nın iddialarına cevap

İş Bankasından yapılan yazılı açıklamada Ak Parti YSK Temsilcisi Recep Özel'in iddialarına "Çalışanlarımızın seçimlerde görevlendirilip görevlendirilmeyeceği, nerede ve nasıl görevlendirileceği konuları tamamen İlçe Seçim Kurullarının yetki ve sorumluluğundadır" şeklinde cevap verildi.

Ak Parti YSK Temsilcisi Recep Özel, İş Bankası çalışanlarının sandık görevlisi olarak seçilmesinin seçim yolsuzluğu olduğunu öne sürdü. Konuya dair yazılı bir açıklama yapan İş Bankasından Özel'in iddialarına yanıt geldi.

SEÇİM YOLSUZLUĞU SUÇLAMASI

Recep Özel, sosyal medyadan yaptığı açıklamada İş Bankası çalışanlarının sandıkta görevlendirildiğini ve bunun seçim yolsuzluğu olduğunu söylemişti.  

"Vay , vay, vay CHP’nin hissedarı olduğu İş Bankası çalışanları yoğun bir şekilde bir ilçe seçim kurulu tarafından kamu görevlisi olmadıkları halde resmi sandık başkanı ve Üyesi olarak atanmış.Bu açıkça seçim yolsuzluğudur"

İŞ BANKASINDAN YAZILI AÇIKLAMA

İş Bankasından yapılan yazılı açıklamada çalışanlarının seçimlerde görevlendirilip görevlendirilmeyeceği, nerede ve nasıl görevlendirileceği konularının tamamen İlçe Seçim Kurullarının yetki ve sorumluluğunda olduğu belirtildi.

Açıklamada "Yer alan listelerde İş Bankası dışındaki kuruluşlardan da görevlendirmeler yapıldığı açık bir şekilde görülmektedir." ifadeleri de yer aldı.

İşte İş Bankasından yapılan açıklama:

"Bazı yayın organlarında ve sosyal medyada bankamız çalışanlarının kamu görevlisi olmamasına rağmen 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde sandık kurulu başkanı ve/veya üye olarak sandık kurullarında görev yaptığına ilişkin haberler yer almıştır. Seçimlerde görevlendirmeler, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun gereği ilçe Seçim Kurulları tarafından yapılmaktadır. İlçe Seçim Kurulları, sandık kurullarında görev vereceği bankamız çalışanlarını, kişi bazında re'sen seçmektedirler. Çalışanlarımızın seçimlerde görevlendirilip görevlendirilmeyeceği, nerede ve nasıl görevlendirileceği konuları tamamen İlçe Seçim Kurullarının yetki ve sorumluluğundadır. Bankamızın bu süreçlere herhangi bir dahil bulunmamakta olup, seçimlerde çalışanlarımızın görev almasına yönelik bankamızca bir talepte bulunulmamaktadır. İlçe Seçim Kurullarınca yapılan söz konusu görevlendirmeler 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerine özgü olmayıp, uzun yıllardır yapılan tüm seçimlerde benzeri görevlendirmeler muhtelif ilçe Seçim Kurullarınca yapılmıştır. Ayrıca, İlçe Seçim Kurulları yalnızca bankamızdan değil birçok özel banka ve kuruluştan da aynı şekilde görevlendirmeler yapmaktadır. Nitekim, kamuoyuna yansıyan haberlerde yer alan listelerde bankamız dışındaki kuruluşlardan da görevlendirmeler yapıldığı açık bir şekilde görülmektedir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN