İşçinin emeklinin maaşı katlandı

İşçinin emeklinin maaşı katlandı

Geçim sıkıntısına ilişkin eleştirilerin en çok yükseldiği dönemde dikkat çeken açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı, hem işçi hem emekli maaşlarının kat kat arttığını söyledi. Milli gelirin Türk lirası olarak yaklaşık 11, asgari ücretin de 16 kat yükseldiğini anlatıp “Aynı fevkalade yükselişi emekli maaşlarında da görmek mümkün. Öyle ki 27 kat artan emekli maaşları var” dedi.

Türkiye’nin son 19 yılda istihdam sayısını 9.5 milyon artırırken çalışanların gelir seviyesini de kat ve kat yükseltmiş bir ülke olduğu gerçeği asla unutulmamalı. Göstergeler, ekonomideki pozitif yükselişin artarak süreceğine işaret ediyor. Tüm bu olumlu gelişmeler hem işçilerimizin hem memurlarımızın toplu sözleşmelerinde oldukça tatminkar artış imkanı sağladı. Görüşmelerde tüm işçilerimizin ücretlerinde ortalama yüzde 25 artış gerçekleşti.

15-eylul-sayfa1.jpg

'BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE SİLÜETİ UFUKTA GÖZÜKTÜ'

Memur maaşlarında ve emekli ikramiyelerinde de artışa gittik. Emeğiyle çalışmanın hem yorgunluğunu hem de helal rızık götürmenin verdiği manevi hazzı çok iyi biliyoruz. Asgari ücreti 16 kata yakın artırmamız milli gelire oranla bakıldığında en somut örnek olarak karşımızda. Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getireceğiz derken bunu herkes için söylüyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye silüeti ufukta gözüktü.

İŞÇİNİN EMEKLİNİN MAAŞI KAT KAT ARTTI

Ekonomik gidişata ve geçim sıkıntısına ilişkin eleştirilerin en sert biçimde yapıldığı süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan dikkat çeken açıklamalar yaptı. Hem işçi hem emekli maaşlarının kat kat arttığını söyleyen Erdoğan milli gelirin 11, asgari ücretin de 16 kat yükseldiğini anlattı. “İşçilerimizin ücretlerinde yüzde 25 artış gerçekleşti. Aynı yükselişi emekli maaşlarında da görmek mümkün. Öyle ki 27 kat artan emekli maaşları var” dedi.

Beştepe’de Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (Türk-İş) bağlı işçilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tartışmalı açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ekonomideki karamsar tablonun aksine milli gelirin Türk Lirası olarak 11 kat, asgari ücretin de 16 kata yakın arttığını söylerken “Eğer bu ülkenin kazancından 84 milyonun tamamının faydalanmasını temin etmeyeceksek bunca gayrete, mücadeleye, kavgaya ne gerek var? Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, zenginleştikçe her bir vatandaşımızın da refah seviyesi artacaktır. Büyük ve güçlü Türkiye silüeti ufukta gözükmüştür” dedi. Erdoğan şunları söyledi:

Çalışmak kadar emeğinin karşılığını hakkıyla almanın ne kadar önemli olduğunun gayet farkındayız. Ülkemizin potansiyeline, milletimizin çalışkanlığına güvenerek çıtayı sürekli daha yükseğe çıkarıyoruz. Türkiye’nin istihdam sayısını 9,5 milyon artırırken, çalışanların gelir seviyesini katbekat yükselttik. Biz hep ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetlerle insanımızın hayat kalitesini, gelirlerini yükselterek de refah seviyesini de artırmak için mücadele ettik. Son yıllarda ardı ardına yaşadığımız darbe girişimleri, ekonomik saldırılar, salgın ve afetler sebebiyle biraz gecikme yaşasak da bu hedefimize sıkı sıkıya bağlıyız.

Makro ekonomide dengeler tekrar yerine oturmaya başladı. Göstergeler ekonomideki pozitif gelişmelerin artarak süreceğine işaret ediyor. Bu olumlu gelişmeler sayesinde işçi ve memurlarımızın toplu sözleşmelerinde oldukça tatminkar artışlar yapmaya özellikle imkan sağladık. Memurlarımızın maaşlarında da en düşük ücretlerde yüzde 30’u geçen oranlarda artış yapıldı. Emeklilerin bayram ikramiyelerinde de artışa gitmiştik. Çalışanlarımızın gelirlerini artırırken esnafından sanayicisine her kesimi gözeten uygulamalar geliştirdik, her vatandaşımızı koruyup kolladık.

Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, zenginleştikçe her bir vatandaşımızın da refah seviyesi artacaktır. Büyük ve güçlü Türkiye silüeti ufukta gözükmüştür. Ülkemizin siyasetten ekonomiye, savunmadan alt yapıya her alanda kat ettiği mesafeyi görenlerin panikleri doğru istikamette ilerlediğimizi gösteriyor. İnşallah hem asırlık kayıplarımızı telafi ettiğimiz hem de aydınlık geleceğimize güvenle baktığımız bir dönemin eşiğindeyiz. Sembolü 2023 hedeflerimiz olan bu süreci istikrar ve güven iklimini koruyarak devam ettirdiğimizde evlatlarımıza hepinizin hayali olan bir ülke bırakacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”

TÜRKİYE’NİN YENİ BİR GÖÇ YÜKÜ KALDIRACAK KAPASİTESİ YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmede Afganistan ve göç meselesi başta olmak üzere bölgesel konular ele alındığı belirtildi. Erdoğan’ın Türkiye’nin yeni bir göç yükünü kaldıracak kapasitesi olmadığını vurguladığı aktarıldı. Erdoğan, Steinmeier ile görüşmesinde katılım müzakereleri, Gümrük Birliği ve vize serbestisi konularında AB’nin süratle adım atması gerektiğini de ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (45)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
45 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN