‘İŞİD infazcısı Adana’da militan devşiriyordu’

‘İŞİD infazcısı Adana’da militan devşiriyordu’

Adana’da tutuklanan IŞİD’li terörist B.B. örgütün Türk infazcısı Hasan Aydın hakkında itiraflarda bulundu. B.B. Suriye’de iki askerin kaçırılmasını organize eden hainin 2014’te kentte terör örgütüne adam devşirdiğini ve Rakka’da militan eğittiğini söyledi.

Adana’da tutuklanan Suriye uyruklu IŞİD’li B.B, emniyetteki sorgusunda terör örgütünün insanları nasıl kandırdığını ve eylemlere yönlendirdiğini anlattı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki sorgusunda B.B, örgüte 2013 yılında katıldığını ve Rakka’ya yaklaşık yarım saat uzaklıkta olan Akerşi köyünde yüzleri meskeli olan yabancılarla birlikte askeri eğitim gördüğünü söyledi. IŞİD yöneticilerinin anlattıkları ile yaşantılarının farklı olduğunu söyleyen B.B, ifadesinde, Rakka’dan sonra Münbiç’e oradan da 2014 yılında Adana’ya geldiğini söyleyerek şöyle devam etti: “Adana’ya geldiğimde daha önce Rakka’da gördüğüm IŞİD infazcısı Hasan Aydın ile karşılaştım. Örgüte eleman kazandırıyordu. Hasan Aydın şahıslara ‘Unutmayın cihada gidiyorsunuz, şehadeti tadacaksınız ben de eğitiminiz bitmeden orada olurum’ diyordu. Örgüt bizi eylemlere yönlendirmek için de çeşitli yol ve yöntemler uyguluyordu. Örgüt grup emirleri tarafından yemeklerimize cesaret verici haplar atılmaktaydı. Bu sayede insanlara istediklerini yaptırmaya çalışıyorlardı.” IŞİD tarafından yayınlanan bir propaganda görüntüsünde görülen infazcı Hasan Aydın Suriye’de 2 Türk vatandaşını kaçırmıştı. Adana’da polisin ilk olarak 2012 yılında düzenlediği El Kaide terör örgütü operasyonunda gözaltına alınıp bırakılan teröristin 2015’de Hatay’dan Suriye’ye geçmek isterken askeri malzemeler ve Drone ile birlikte yakalandığı ve yine serbest kaldığı ortaya çıkmıştı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN