IŞİD'in bomba timi komutanı yakalandı

IŞİD'in bomba timi komutanı yakalandı

İstanbul'da düzenlenen IŞID operasyonunda gözaltına alınanlar arasında, örgütün Fırat Kalkanı bölgesindeki sözde bomba timinin komutanının da olduğu öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) İstanbul Bölge Başkanlığı ekiplerince dün 10 ilçede 15 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan zanlılardan M.H.A.D.'nin örgütün Fırat Kalkanı bölgesindeki sözde bomba timinin komutanı olduğu belirtildi.

BOMBALI SALDIRILARI KOORDİNE EDİYORDU

Sözde üsteğmen rütbesinde olan M.H.A.D.'nin bölgede yaşanan çok sayıdaki terör eylemi kapsamında, timiyle birlikte bomba düzeneklerinin hazırlanması, yerleştirilmesi ve patlatılmasını koordine ettiği tespit edildi.

Şüphelilerden "Ebu Şehit" kod adlı A.B.'nin örgütün sözde bölge emiri olduğu, çatışma bölgelerinde yaralanan ya da hastalanan örgüt üyelerine sağlık hizmetleri verdiği ve sivil vatandaşlar ile çocuklarına da sağlık hizmeti sunarak örgüte devşirdiği belirlendi.

Gözaltındaki "Ebu Samir El Tedmuri" kod adlı Z.K.'nin de IŞİD'in sözde üst düzey yöneticilerini sahte pasaport temin ederek farklı ülkelere kaçırdığı ortaya çıktı.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN