İŞKUR 45 bin personel alacak | İŞKUR başvuru işlemleri... Servis şoförü, satış danışmanı, hemşire...

İŞKUR 45 bin personel alacak | İŞKUR başvuru işlemleri... Servis şoförü, satış danışmanı, hemşire...

İŞKUR 45 bin kişiyi iş sahibi yapacağını açıkladı. Çeşitli meslek ve alanlarda 45 bin kişi İŞKUR tarafından iş sahibi yapılacak. İŞKUR ilanına kimler başvurabilir? İŞKUR başvuru şartları neler? Detayları sizler için derledik. İŞKUR ilanında en çok beden işçileri, hemşire, servis şoförleri ve satış danışmanları iş sahibi yapılıyor.

İŞKUR 45 bin personel alacak. İŞKUR 45 bin işçi alımı hangi mesleklerde yapılacak? Resmi sitesinden yaptığı duyuruda birçok meslek ve alandan 45 bin kişiyi istihdam edeceğini açıklayan İŞKUR başvuru şartları nelerdir? Kimler İŞKUR ilanına başvurup iş sahibi olabilir? Detaylar Karar.com’da.

İŞKUR en çok hangi mesleklerden iş sahibi yapıyor? Beden işçiliği, satış danışmanlığı, servis şoförlüğü gibi meslekler en çok istihdamın sağlandığı alanlar olarak öne çıkıyor.

İŞKUR 45 BİN KİŞİYİ İŞE ALACAK | BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İŞKUR aracılığıyla şuanda hem özel sektörde, hem de kamuda personel alımları yürütülüyor. Bu alımlarda toplamda 45 bin kişilik memur personel ilanı yayımlanmış ve başvuru süreçleri başlatılmış durumdadır. İŞKUR üzerinden yayımlanan işkur ilanları için başvurularda, üye profilinin bulunmasıdır.

İŞKUR KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

İŞKUR 45 bin işçi alımı ilanına başvurmak ve alanınıza göre meslek tercihi yapabilmek için öncesinde İŞKUR sitesi üzerinden kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır. İŞKUR iş arayanlar ile işverenleri ayırmış ve sisteme üye olmak için öncelikle hangisi için kayıt olduğunuzu sormaktadır.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN

Üyelerin hesaplarını etkinleştirebilmeleri için e-posta ya da telefon numarası girmeleri gerekmektedir. En az birisini girmek yeterlidir. Aksi durumda onay kodu iletilemeyeceği için üyelik aktif edilemez.

Üyelerin hesapları son işlem tarihinden itibaren 1 sene içerisinde aktif olmaz ise yani hesaba bu süre zarfında giriş yapılmaz ise üyelikler dondurulur. Bu süre özürlü ve eski hükümlü kayıtlarında iki senedir.

Üyeler tarafından 15 gün içerisinde okunmayan tüm mesajlar otomatik olarak silinmektedir.

İŞKUR’a kayıt olmak için öncelikle yazımızın başında da söylediğimiz gibi İşveren mi iş arayan kişi mi olduğunuzu belirtmeniz gerek. İkisi içinde üye olma bağlantıları aşağıdadır.

İŞKUR İLANINA BAŞVURU NASIL YAPILIR?

İŞKUR ilanına başvuru şartları ve başvuru nasıl yapılır sorularının yanıtları da en çok arananlar arasında. Yayımlanan tüm ilanlara ulaşmak için iskur.gov.tr adresini ziyaret ediniz. Burada açık iş ilanları bölümüne ulaştıktan sonra, Ara butonuna basarak tüm ilanları görüntüleyebilirsiniz. Eğer meslek bazlı ya da çalışılacak iş yerine göre arama yapmak istiyorsanız, arama bölümündeki kutucuklardan ilgili alanları seçtikten sonra tekrar ara butonuna basarak öelleştirilmiş filtreleme seçenekleriyle, aradığınız ilanlara ulaşabilirsiniz.

Başvuruların yapılabilmesi için işkur üyeliğinizin olması gerekmektedir. İŞKUR üye girişi yaptıktan sonra, ilanlara başvuru yapabilirsiniz. Üyeliği bulunmayan kişiler online olarak üye olabilecekleri gibi, İŞKUR il ve ilçe müdürlükleri üzerinden de başvurularını gerçekleştirebilirler.

İŞKUR’UN 45 İŞÇİ ALACAĞI MESLEK VE ALANLAR?

İŞKUR’un resmi sitesi yer alan en güncel ilanlara göre 45 bin personel alımı yapılmaktadır. İlanlara başvurular Türkiye’nin her yerinden yapılabilecek olup başvuru ekranında detayları yer almaktadır. Bu ilanların arasında en çok rağbet gören meslek grupları şu şekildedir:

- Beden İşçisi (Genel)

- Temizlik Görevlisi

- Garson (Servis Elemanı)

- Turizm Ve Otelcilik Elemanı

- Mutfak Görevlisi

- Çaycı

- Büro İşçisi

- Muhasebeci

- Satış Danışmanı

- Makineci

- Güvenlik Görevlisi

- Reyon Görevlisi

- Kasiyer

- Konfeksiyon İşçisi

- Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi

- Büro Memuru

- Aşçı Yardımcısı

- Ön Muhasebeci

- Aşçı

- Bulaşıkçı (Stevard)

- Şoför-Yük Taşıma

- Ambar/Depo Görevlisi

- Kurye

- Perakende Satış Elemanı (Gıda)

- Sekreter

- Elektrik Teknisyeni

- Sevkiyat Görevlisi

- Depo Sevkiyat Sorumlusu

- Resepsiyon Görevlisi (Ön Büro Elemanı)

- Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri Elemanı

- Depo İşçisi (Elleçleme)

- Ortacı/Ayakçı (Tekstil)

- Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı

- Kesimci (Konfeksiyon)

- Müşteri Temsilcisi

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN