İŞKUR başvuru yap | Sağlık Bakanlığı personel alımı - İŞKUR başvuru nasıl yapılır?

İŞKUR başvuru yap | Sağlık Bakanlığı personel alımı - İŞKUR başvuru nasıl yapılır?

Sağlık Bakanlığı personel alımı için müjdeli haber geldi. Sağlık Bakanlığı tarafından duyurulan ilana göre, en az ilkokul mezunu olma şartı ile 5 bin 298 kişi personel olarak alınacak. İŞKUR üzerinden yapılacak başvurularda alımlar kura ile belirlenecek. Peki İŞKUR başvuru nasıl yapılır? Sağlık Bakanlığı personel alımı ve İŞKUR başvurularıyla ilgili tüm detaylar haberimizde...

Sağlık Bakanlığı personel alımı gerçekleştirecek. Haberin duyulmasıyla birlikte iş arayan binlerce kişi konu hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. İnternet üzerinden İŞKUR başvuru yap, Sağlık Bakanlığı personel alımı ve İŞKUR başvuru nasıl yapılır? başlıklarıyla arama yapan kullanıcılar Sağlık Bakanlığı personel alımı ile ilgili detayları öğrenmek istiyor. Biz de sizin için  İŞKUR başvuru nasıl yapılır? ve Sağlık Bakanlığı personel alımı ile ilgili detayları araştırdık... 

18-09/07/saglik-bakanligi-personel-alimi-iskur.jpg

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI

Sağlık Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için farklı pozisyon ve nitelikler 5 bin 298 kişilik boş kadro ile personel alımı gerçekleştirecek. 

Buna göre Sağlık Bakanlığı 431 Engelli işçi, 1276 Eski Hükümlğ işçi ve 3 bin 591 Sürekli işçi alımı yapılacak. 

Sağlık Bakanlığı Engelli, Eski Hükümlü ve Sürekli işçi pozisyonları ile, İnşaat Boyacısı/ Boyacı, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, Marangoz ve Temizlik görevlisi pozisyonlarında alım yapılacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Söz konusu ilana başvuru yapacak adayların öncelikle www.iskur.gov.tr adresine girip T.C kimlik numarası ile kayıt olup veya E-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapmaları gereklidir.

Sonrasında ise, esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine girerek işyeri Ünvanına SAĞLIK BAKANLIĞI yazarak çıkacak ilgili ilanlara başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca haberin sonundaki başvuru sayfası adlı bağlantıya tıklayarak direk İŞKUR başvuru sayfasına ulaşabilirsiniz.


Sağlık Bakanlığı bünyesine yapılacak olan alımların ilanı, İŞKUR üzerinden yayımlandı. 04 Eylül 2018 itibari açılan ilana yoğun başvuru yapıldı. Başvuru yapacak adayların en geç 13 Eylül 2018 tarihine kadar başvuru işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

18-09/07/2130373_810x458.jpg


KURA ÇEKİMİ İLE ALIM YAPILACAK!

Sağlık Bakanlığı söz konusu personel alımını 5 bin 298 kişilik işçi kadrosu ile adaylara kura çekimi yapacak. Buna göre kura çekimine katılmaya hak kazanan adayların listesi Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü www.yhgm.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir. Kura çekimi İŞKUR tarafından belirtilecek olan Nihai liste de belirtilecektir. İstihdamı sağlanan işçi adaylarının ücreti ise Sağlık Bakanlığı Merkez Yönetimi bütçesinden ödenecektir.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER VE KİMLER BAŞVURABİLİR?

1. Sürekli işçi kadrolarına başvuran adayların aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir;
a) Engelli, eski hükümlü veya terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan adaylar hakkındaki ilgili mevzuat hükümleri ile 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (5), (6), (7) ve (8) numaralı alt bentlerinde belirtilen koşulları taşımak.

b) 18 yaşını tamamlamış olmak.

c) Kura usulüne tabi kadrolara başvurulan meslek için son başvuru tarihi itibariyle en az ilköğretim mezunu olmak.

d) Kura usulüne tabi kadrolara başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden / programdan) son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak ve istenilen diğer sertifika / belgelere son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak. e) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak.

2. Engelliler için ilan edilen kadroya başvuran adaylar, durumlarını ilgili mevzuatına göre yetkili sağlık kuruluşlarından alınan engelliler için sağlık kurulu raporuyla (Doğuştan ya da sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılamada güçlükleri olan ve korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişilerden tüm vücut fonksiyon kaybının en az yüzde kırk olduğunu belirten sağlık kurulu raporu) belgelendirmeleri gerekmektedir.

3. Eski hükümlü veya terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan adaylardan;

a) Eski hükümlüler için ilan edilen kadroya başvuran adaylar, affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkûm olmamak şartıyla; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası alan ya da ceza süresine bakılmaksızın zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından hüküm giyenlerden cezasını tamamlayanlar, cezası ertelenenler, koşullu salıverilenler, denetimli serbestlikten yararlananlardan eski hükümlü belgesi ile durumlarını belgelendirmeleri gerekmektedir.

b) Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan adaylar, 21/6/1927 tarihli ve 1111 sayılı Askerlik Kanunu veya 16/6/1927 tarihli ve 1076 sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu kapsamına giren ve askerlik hizmetini yaparken 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 21 inci maddesinde sayılan terör olaylarının sebep ve tesiri sonucu malul sayılmayacak şekilde sağlık raporu ve terörle mücadelede yaralandığını gösteren komutanlık yazısı ile durumlarını belgelendirmeleri gerekmektedir.

18-09/07/headline.jpg

İŞKUR BAŞVURU NASIL YAPILIR?

İŞKUR iş ilanları ekranı, kullanıcı girişi yaparak iş başvurusu yapmak isteyen birçok vatandaşın uğradığı noktalardan birisi oluyor. Anlık olarak aktif iş ilanlarının görülebildiği İŞKUR iş ilanları ekranında bulundukları şehirde bulunan iş imkanlarını başvurular ile değerlendirebilecek olan vatandaşlar, kullanıcı girişi yapacak. Eğer kullanıcı hesapları yoksa kayıt işlemlerini gerçekleştirecek.


İŞKUR iş ilanları ve giriş ekranı, birçok vatandaşın iş arayışını sürdürdüğü alan olmaya devam ediyor. Açık ilanlar ve pozisyonların kolayca görüntüleneceği İŞKUR iş ilanları, başvuru aşamasının kolayca gerçekleşmesine imkan tanıyacak. Peki, İŞKUR kullanıcı kaydı ve girişi nasıl yapılacak? İşte başvuru ekranı

GİRİŞ NASIL YAPILIR?

İnternet üzerinden işlem yapabilmek için "kullanıcı kaydı" oluşturmalısınız. Kullanıcı kaydı, sistem üyeliği anlamına gelmektedir ve sizin internet üzerinden, kendi adınıza işlem yapabilmenizi sağlayacaktır.

Kullanıcı kaydı oluşturduktan sonra, T.C. Kimlik numaranızı ve şifrenizi kullanarak sisteme giriş yapabilir ve kurum hizmetlerinden yararlanmaya başlayabilirsiniz.

Sistem girişi, ekranın (web sayfasının) sağ üst köşesindeki internet şubesinden "iş arayan girişi" bağlantısına tıkladıktan sonra, T.C. Kimlik numarası ve şifre girilerek yapılabilir.

Ana sayfada "açık iş ilanları" bağlantısı veya sağda "genel bilgiler" altındaki "açık iş durumu" bağlantısı tıklanarak açık işlerin listelendiği sayfaya ulaşılır. Bu sayfada, mevcut açık işler, belli kriterler girilerek sorgulanabilir.

KULLANICI KAYDI NASIL YAPILIR?

Kullanıcı kaydınızı, ana sayfamızdaki iş arayan için olan "üye ol" bağlantısına tıklayarak veya sağdaki "kısayollar" bölümünden "sistem / iş arayan üyeliği" bağlantısına tıklayarak oluşturulabilir.

Üyelik sırasında, T. C. Kimlik numaranızı bilmiyorsanız, nüfus vatandaşlık işleri genel müdürlüğü'nün sitesinden (üyelik ekranındaki bağlantıyı takip ederek) bulabilirsiniz. Girmiş olduğunuz kimlik bilgileri kimlik paylaşım sistemi'inde doğrulanacaktır. Cep telefonu, elektronik posta adresi gibi iletişim bilgilerinizi ve belirlediğiniz şifreyi girerek kullanıcı kaydınızı tamamlamış olursunuz ve sisteme giriş yapabilirsiniz.


ONAY KODUNU DOĞRULAMAYI UNUTMAYIN


Öncelikle kaydınızı yaparken tercih etmiş olduğunuz e-mail adresi veya cep telefonu numaranızın doğruluğundan emin olmalısınız. Bu bilgilerin doğru olduğundan emin iseniz en yakın işkur birimi ile şahsen veya telefonla bağlantı kurarak onay numaranızı alabilir ve "hesap etkinleştirme" işlemini gerçekleştirebilirsiniz.


KAYIT DÜZENLEME İLE BİLGİLERİNİZİ DÜZENLEYEBİLİRSİNİZ


Anasayfanın sağ üst köşesindeki iş arayan girişine tıklandıktan sonra T.C. kimlik numarası ve şifre girilerek sisteme giriş yapılır.

"online işlemler-istihdam-başvuru/kayıt düzenleme" menü adımına tıklanır. Burada girmeniz beklenen bilgiler genel olarak özgeçmişinizi ve iş tercihlerinizi içermektedir. Sizden girmeniz beklenen bilgiler, kendinizi işverene tanıtmak için girilmesi gereken zorunlu ve isteğe bağlı bilgilerden oluşmaktadır.

Bulunulan sayfadaki bilgi girişi tamamlandıktan sonra, bir sonraki sayfaya "ileri" bağlantısı kullanılarak devam edilir.
Öğrenim bilgilerinizi ve meslek bilgilerinizi girmeniz zorunludur. Birden fazla girilebilen bilgilerinizi girerken "ekle" komutunu kullanarak, her bir bilgiyi tek tek eklemeniz gerekmektedir. Örneğin: okul bilginizi girerken, bitirmiş olduğunuz her bir okulun (ilk, orta, ünirversite, v.b) öğrenim seviyesi, adı, bölümü, başlama ve bitirme yıllarını girdikten sonra, "ekle" komutunu kullanarak kayıt bilgilerinize ekleyebilirsiniz. "ekle" komutunu kullanmadığınız takdirde, girmiş olduğunuz bilgiler kaydedilmeyecektir.

Eğer daha önce kpss sınavına girmiş iseniz, sınav sonuçlarınız otomatik olarak sistem tarafından yüklenecektir.

"ileri" bağlantısını kullanarak en son sayfaya geldiğinizde (en son sayfanın adı "işlem sonu"dur), "kaydet" komutunu kullanarak, girmiş olduğunuz bütün bilgiler kaydedilir.

Böylece iş arayan kaydınız tamamlanmış olur. Böylece, artık, "online işlemler à istihdam à açık iş ilanları" menü adımından açık işleri listeleyip başvuru yapabilir ya da "online işlemler à istihdam à bana uygun işler" adımından size uygun olan açık işlere başvurabilirsiniz.

KENDİ CV'NİZİ DE YÜKLEYEBİLİRSİNİZ

Microsoft word veya pdf formatında hazırlamış olduğunuz özgeçmişlerinizi, "online işlemler à istihdam à başvuru/kayıt düzenleme" menü adımındaki "özgeçmiş ekleme (cv)" sekmesinden sisteme yükleyebilirsiniz.

Jpg veya gıf formatındaki fotoğrafınızı ise; "online işlemler à istihdam à başvuru/kayıt düzenleme" menü adımındaki "fotoğraf yükleme" sekmesinden sisteme yükleyebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN