İŞKUR kura sonuçları tam isim listesi yayında mı?

İŞKUR kura sonuçları tam isim listesi yayında mı?

2019 Sağlık Bakanlığı kura çekimi sonuçları sorgulama sayfasından sorgulama yapılacak. Peki İŞKUR kura sonuçları tam isim listesi yayında mı? Sağlık Bakanlığı personel alım sonuçlarının 15 Ocak Salı günü açıklanması bekleniyor. Sağlık Bakanlığı kura sonuçlarını bekleyen vatandaşlar işçi alım sayfasında sorgulama yapıyor. 2019 İŞKUR Sağlık Bakanlığı kura çekimi sonuçları sorgulama sayfasının linkini haberimizde bulabilirsiniz. Binlerce aday İŞKUR kura sonuçları son dakika açıklamasına kilitlendi. İşte 2019 Sağlık Bakanlığı kura çekimi sonuçları sorgulama sayfasından sorgulama işlemi ve İŞKUR kura sonuçları tam isim listesi...

2019 Sağlık Bakanlığı kura çekimi sonuçları sorgulama sayfasından sorgulama yapabilirsiniz. Binlerce kişi İŞKUR kura sonuçları tam isim listesini heyecanla bekliyor.  İŞKUR kura sonuçları tam isim listesinin yarın sabah saatlerinde açıklanması bekleniyor. Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları bakanlığın resmi sayfası olan ‘www.yhgm.saglik.gov.tr’ internet adresinde ilan edilecek. Sağlık Bakanlığı, ambulans sürücüsü, hasta karşılama ve yönlendirme görevlisi ve güvenlik görevlisi gibi birçok farklı branşta 6 bin 409 sürekli işçi alımı yapacağını duyurmuştu. İlan edilen kadrolar için yapılacak sınavda başarı göstererek atanmaya hak kazanan adaylar, 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri çerçevesinde sürekli işçi olarak istihdam edilecek. Kuraya girmeye hak kazanan şartları taşıyan adayların 15 Ocak'ta kura heyecanı yaşayacağına dair iddialar bulunuyor. Sağlık Bakanlığı’nın resmi sayfasında henüz bir açıklama bulunmuyor. İşte 2019 Sağlık Bakanlığı kura çekimi sonuçları sorgulama sayfası ve İŞKUR kura sonuçları tam isim listesi haklkındaki merak edilen her şey...

19-01/14/kur-kura-sonuclari-tam-isim-listesi.jpg

İŞKUR SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KURA SONUÇLARI SORGULAMASI İÇİN TIKLAYIN 

SAĞLIK BAKANLIĞI KURALARI NASIL YAPILIYOR?

Sınava alınacak asıl adayların listesi, İŞKUR’un gönderdiği ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle münhal kadronun dört katı, öncelik hakkına sahip olarak başvuranların tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle münhal kadronun dört katı olarak noter huzurunda kurayla belirlenecek. Kurayla aynı sayıda yedek adayın isimlerini kapsayan liste de oluşturulacak.

Belirlenen asıl ve yedek aday listeleri Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün “www.yhgm.saglik.gov.tr” internet adresinde ilan edilecek.

19-01/14/2019-saglik-bakanligi-kura-cekimi-sonuclari-sorgulama-sayfasi.jpg

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Sürekli işçi kadrolarına başvuran adayların aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir;

1. 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (5), (7) ve (8) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak.

2. 18 yaşını tamamlamış olmak.

3. 36 yaşından gün almamış olmak.

4. Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).

5. Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak ve istenilen diğer sertifika/belgelere sahip olmak.

6. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak.

7. İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.

8. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kapsamındaki taleplerde;
a) Önlisans mezunları için; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 yılında yapılan KPSS’ye girmiş olmak ve P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak.
b) Lisans mezunları için; ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan KPSS’ye girmiş olmak ve P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN