İŞKUR Sağlık Bakanlığı sonuçları nasıl sorgulanacak?

İŞKUR Sağlık Bakanlığı sonuçları nasıl sorgulanacak?

2019 Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı mı? sorusu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İŞKUR Sağlık Bakanlığı personel alımı son dakika haberlerini merak eden vatandaşlar için araştırdık. Sağlık bakanlığı personel alımı ne zaman? Sağlık bakanlığı işçi alımı kuraları bu gün yapılacak. Kura sonuçları yine aynı gün resmi internet sayfasından açıklanacak. İşte .2019 Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları ve konu ile ilgili son dakika gelişmeleri...

2019 Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı mı? İŞKUR Sağlık Bakanlığı personel alımı son dakika haberlerini heyecanla bekleyen vatandaşlar için derledik. Personel alımı kura çekilişleri için saatler kaldı. 15 Ocak 2019 salı günü Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekilişlerinin yapılması bekleniyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bir süre önce Bakanlığın taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere sürekli işçi alımı  yapacaklarını açıklamıştı. Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları için başvuru sonuçları ve Sağlık Bakanlığı ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde...

Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman? Geçtiğimiz hafta başvurularını tamamlayan vatandaşlar şimdi İŞKUR ve Sağlık Bakanlığı'ndan gelecek haberlere odaklanmış durumda. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bir süre önce kurumun taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere sürekli işçi alımıyapılacağını duyurmuştu. Sağlık Bakanlığı’nda görev almak için birçok kişi başvuru yaptı. Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir iş yeri (çalıştırılacağı il) ve bir meslek koluna başvuru yapabildi. İŞKUR üzerinden alınacak 6 bin 409 sürekli işçi için başvurular tamamlandı, şimdi kura sonuçları bekleniyor. Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru kura çekilişi bu günm yapılacak. 

İŞKUR SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KURA SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

Sağlık Bakanlığı, ambulans sürücüsü, hasta karşılama ve yönlendirme görevlisi ve güvenlik görevlisi gibi birçok farklı branşta 6 bin 409 sürekli işçi alımı yapacağını duyurmuştu. İlan edilen kadrolar için yapılacak sınavda başarı göstererek atanmaya hak kazanan adaylar, 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri çerçevesinde sürekli işçi olarak istihdam edilecek.

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları 31 Aralık 2018 - 4 Ocak 2019 tarihleri arasında İŞKUR üzerinden gerçekleşmişti. Kuraya girmeye hak kazanan şartları taşıyan adayların 15 Ocak'ta kura heyecanı yaşayacağına dair iddialar bulunuyor, ancak Sağlık Bakanlığı’nın resmi sayfasında henüz bir açıklama bulunmuyor. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz haberimizden ulaşabilirsiniz. 

19-01/10/2019-saglik-bakanligi-personel-alimi-sonuclari-aciklandi.jpg

BAŞVURUSU KABUL EDİLMEYECEK KİŞİLER

İlan edilen kadrolar için yapılacak sınavda başarı göstererek atanmaya hak kazanan adaylar, 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri çerçevesinde sürekli işçi olarak istihdam edilecek.

Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir iş yeri (çalıştırılacağı il) ve bir meslek koluna başvuru yapabildi. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI SONUÇLARI NASIL SORGULANACAK?

Sınava alınacak asıl adayların listesi, İŞKUR’un gönderdiği ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle münhal kadronun dört katı, öncelik hakkına sahip olarak başvuranların tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle münhal kadronun dört katı olarak noter huzurunda kurayla belirlenecek. Kurayla aynı sayıda yedek adayın isimlerini kapsayan liste de oluşturulacak.

Belirlenen asıl ve yedek aday listeleri Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün “www.yhgm.saglik.gov.tr” internet adresinde ilan edilecek.

ADAYLARA SÖZLÜ SINAV YAPILACAK

Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı birimlerindeki ilan edilen tüm kadrolara iş başvurusunda bulunanlar, il sağlık müdürlükleri tarafından sözlü sınava tabi tutulacak.

Sözlü sınav, adayların başvurdukları hizmet alanına ilişkin mesleki bilgi ve becerilerden, yürütmekle yükümlü olacakları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak yapılacak.

19-01/10/kur-saglik-bakanligi-personel-alimi-son-dakika-haberleri.jpg

SONUÇLARA NASIL ULAŞILACAK?

Söz konusu personel alımı başvuru sonuçlarına ulaşmak isteyen adaylar başvuru sonuçlarına İŞKUR sayfasında yer alan İş Başvurularım bölümünden ulaşacaklar. Adaylar bu sayfada bulunan ilan nosuna tıklayıp daha sonra sayfanın en altında nihai liste linkine tıkladıklarında sonuçlara ulaşabilirler. 

SONUÇLARA İTİRAZ

Sağlık Bakanlığı'ndan sonuçlara itiraz edecek adaylara ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı. 

Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı birimleri için ilan edilen kadrolara iş başvurusunda bulunan adayların sınav yeri, sınav tarihi, sınav sonuçları, itiraz sonuçları, asıl ve yedek aday listeleri ile diğer her türlü duyurular sınavı gerçekleştirecek olan il sağlık müdürlüklerinin internet adresinde ilan edilecek, bunun için adaylara herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacak ve bu ilan tebligat yerine geçecektir.

SAĞLIK BAKANLIĞI 2019 PERSONEL ALIMI

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanında 6 bin 409 personel alımı yapacağını duyurmuştu. İŞKUR üzerinden başvuruları alınan personel alımları bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme elemanı, biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı, elektrikçi (genel), güvenlik görevlisi (silahsız), klinik destek elemanı (hastane), şoför (yolcu taşıma), veri giriş kontrol işletmeni ve yardımcı klinik elemanı ambulans sürücüsü, hasta karşılama ve yönlendirme görevlisi kadrolarından yapılacak.

2019 Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı mı? sorusu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İŞKUR Sağlık Bakanlığı personel alımı son dakika haberlerini merak eden vatandaşlar için araştırdık. Sağlık bakanlığı personel alımı ne zaman? Sağlık bakanlığı işçi alımı kuraları bu gün yapılacak. Kura sonuçları yine aynı gün resmi internet sayfasından açıklanacak. İşte .2019 Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları ve konu ile ilgili son dakika gelişmeleri...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN