İŞKUR TYP başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? İşte İŞKUR TYP başvuru ekranı

İŞKUR TYP başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? İşte İŞKUR TYP başvuru ekranı

İŞKUR Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okullarda KPSS'siz personel alımı yapılıyor. Yeni eğitim öğretim dönemine kısa süre kala 'İŞKUR TYP başvurusu nasıl yapılır' merak konusu oldu. Toplum Yararına Program kapsamında temizlik ve güvenlik personeli için müracaatlar esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapılıyor. İşte, İŞKUR TYP başvuru formu...

Toplum Yararına Programları (TYP) başvuruları için gözler Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türkiye İş Kurumu'na (İŞKUR) çevrildi. İnternet üzerinden İŞKUR TYP başvuru formu ile alınacak başvuruların ardından noter kurası çekilecek ve görev alacak vatandaşların isimleri belli olacak.

İŞKUR TYP BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen, okulların güvenliği, temizliği, bakımı, onarımı konularında kadrolu istihdam gerçekleştirilemeyen alanlar için geçici süredeki personel başvuruları İŞKUR'un il-ilçe temsilciliklerinden, ALO 170 telefon hattından ve internet üzerinden yapılabiliyor.

Güncel olarak İŞKUR tarafından yayımlanan TYP ilanları için adayların İŞKUR ekranına giriş yapması gerekiyor. Başvuru işlemleri esube.iskur.gov.tr üzerinden yapılıyor. Bireysel üye değilseniz önce üye olma adımlarını takip ederek İŞKUR'a kayıt olmalısınız. Başvuru yapılacak il, ilçe, TYP başlangıç ve bitiş tarihi gibi bilgiler girilerek TYP müracaatı tamamlanıyor.

İŞKUR TYP İŞ İLANLARI

167299.jpg

İŞKUR TYP BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

* Yaş şartında 18 yaşını doldurmuş olmak.

* İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak.

* SGK'dan herhangi bir emekli aylığı, gelir aylığı ya da malul aylığı almıyor olmak gerekmektedir.

* Adayların eğitim şartlarında herhangi bir mezuniyet şartı aranmayacak. Fakat halihazırda örgün bir eğitime devam eden adaylar bu ilanlara başvuru gerçekleştiremeyecekler.

* Örgün öğretim dışında açıköğretim ile lise, üniversite okuyan öğrenciler puanlara başvuru yapabilecekler.

* Daha önce toplum yararına programı kapsamında görevli iken kendi kusurlarını nedeniyle işten çıkarma tutulmamış olmalı istenmektedir.

* 2019 ve 2020 eğitim öğretim döneminde güvenlik görevlisi kadrosunda çalışan TYP çalışanlarının 2020-2021 eğitim öğretim döneminde başvuru yapabilecekler.

0920201107309688285.png

İŞKUR PROFİL OLUŞTURMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

İŞKUR TYP başvurusu ve profil oluşturma işlemi, pek çok ilanın yer aldığı İŞKUR'a başvuru için ilk yapılması gerekenler arasında yer alıyor.

1) İŞKUR profilinizi oluşturmak için esube.iskur.gov.tr adresine tıklayın.

2) Açılan ekranda 'İş Arayan Girişi' butonuna tıklayın.

3) Sağ üstte yer alan 'Yeni Üye' butonuna basın.

4) Aşağıdaki metni okuduktan sonra onaylıyorum butonuna basın.

5) Karşınıza çıkan ekrandan TC kimlik numarası, isim-soyisim, baba adı ve doğum tarihi bilgilerini girin ve ileri butonuna tıklayarak kaydınızı tamamlayın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN