İŞKUR TYP personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Okullara hizmetli alımı ne zaman?

İŞKUR TYP personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Okullara hizmetli alımı ne zaman?

İŞKUR TYP başvuru ekranı! Milli Eğitim Bakanlığı okullarında görevlendirilmek üzere temizlik ve güvenlik personel alımı, İŞKUR'un Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında gerçekleştirilecek. Başvurular, İŞKUR'un esube.iskur.gov.tr adresinden alınacak. İşte, İŞKUR TYP personel alımı başvuru şartları...

İŞKUR okullara hizmetli alımı devam ediyor. Hem devlet okullarında temizlik personeli, hem de Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrenci pansiyonlarında görevlendirilmek üzere aşçı, güvenlik, destek personeli istihdam edilecek. 2021-2022 eğitim öğretim yılının yüz yüze başlayacağının açıklanmasının ardından İŞKUR TYP eleman alımı detayları belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 5 bin 872 personel alımı müjdesi verdi.

İŞKUR TYP PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Toplum Yararına Programlar kapsamında alımı yapılacak olan TYP personel listesi İŞKUR'un sitesinde yayımlandı.

TYP başvuru işlemleri internet üzerinden esube.iskur.gov.tr adresinden yapılıyor. Öte yandan İŞKUR'un il-ilçe şubelerinden, ALO 170 telefon hattından da yapılabiliyor.

İŞKUR TYP başvuru ekranı üzerinde TYP numarası, uygulama alanı, başvuru başlangıç-bitiş tarihi, başvuru yapılacak il, başvuru yapılacak ilçe, TYP başlangıç ve bitiş tarihi gibi bilgileri girerek arama yapılabiliyor.

Sadece uygulama alanı kısmını seçerek de aramanızı yapabilirsiniz. Örneğin, MEB güvenlik görevlisi için arama yaptığınızda güncel ilanlar açılıyor.

TYP başvurusu yapmak için bireysel üye olarak giriş yapmak gerekiyor. Bireysel üye değilseniz; önce üye olma adımlarını takip ederek İŞKUR Portal Sistemi'ne kayıt olmalısınız.

OKULLARA HİZMETLİ ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından başlatılan programda belirli dönem destek veriliyor. Başta Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) olmak üzere pek çok bakanlık bünyesinde alımlar yapılıyor.

Bütün ilçelerle birlikte süreci hızla tamamlayarak TYP kapsamında çalışacak personelin, tüm kademelerde eğitim öğretimin başlayacağı 6 Eylül tarihinde görevlerinin başında olacakları şekilde planlama yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı pansiyonlarda kalan öğrencilerimizin daha iyi hizmet alabilmeleri için personel sayısını artırma kararı aldık. Pansiyonlarımıza 5 bin 872 yeni aşçı ve yardımcı destek personeli alınacaktır. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de 6 Eylül 2021'de başlayacak yüz yüze eğitim öncesinde insan kaynağı ve altyapı ihtiyaçlarını gidermeye devam ettiklerini belirtti.

İstanbuk Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'daki okullara temizlik, çevre düzenlemesi ve bakım onarım hizmetleri için 6 bin kontenjan verildiğini açıkladı.

İŞKUR TYP BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

* Yaş şartında 18 yaşını doldurmuş olmak.

* İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak.

* SGK'dan herhangi bir emekli aylığı, gelir aylığı ya da malul aylığı almıyor olmak gerekmektedir.

* Adayların eğitim şartlarında herhangi bir mezuniyet şartı aranmayacak. Fakat halihazırda örgün bir eğitime devam eden adaylar bu ilanlara başvuru gerçekleştiremeyecekler.

* Örgün öğretim dışında açıköğretim ile lise, üniversite okuyan öğrenciler puanlara başvuru yapabilecekler.

* Daha önce toplum yararına programı kapsamında görevli iken kendi kusurlarını nedeniyle işten çıkarma tutulmamış olmalı istenmektedir.

* 2019 ve 2020 eğitim öğretim döneminde güvenlik görevlisi kadrosunda çalışan TYP çalışanlarının 2020-2021 eğitim öğretim döneminde başvuru yapabilecekler.

TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek iş gücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.

TYP'de haftalık çalışma süresi 45 saattir.

İŞKUR TYP İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN