İspanya'dan Türkiye'nin Patriot talebine cevap: Karar sürecindeyiz

İspanya'dan Türkiye'nin Patriot talebine cevap: Karar sürecindeyiz

Türkiye'nin NATO'dan talebi üzerine İncirlik Üssü'nde İspanya'ya ait Patriot hava savunma sistemlerine ilişkin konuşan İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Juan Gonzalez-Barba "Şu anda Patriot sisteminin 6 ay daha uzatılmasına yönelik karar sürecindeyiz" ifadelerini kullandı.

İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Juan Gonzalez-Barba, Türkiye-İspanya ilişkileri hakkınd değerlendirmede bulundu. İki ülke arasındaki ticaret hacminin geçen yıl 13 milyar avro düzeyine ulaştığını belirten Gonzalez-Barba, karşılıklı önemli yatırımların bulunduğunu söyledi.

Gonzalez-Barba, İspanyol şirketlerin Türkiye'de bankacılık gibi stratejik sektörlerde büyük yatırımları bulunduğunu vurgulayarak, buna örnek olarak bankacılık ve finans şirketi BBVA'nın Garanti Bankası'ndaki ortaklığını, sigorta şirketi Mapfre ile Mango ve Zara gibi hazır giyim markalarını bünyesinde bulunduran Inditex grubunun Türkiye'deki faaliyetlerini gösterdi. 

İSPANYA PATRİOT İÇİN KARAR AŞAMASINDA

Askeri ilişkileri de değerlendiren Gonzalez-Barba, Türkiye'nin NATO'dan talebi üzerine 2015'ten beri Adana'daki İncirlik Üssü'nde İspanya'ya ait Patriot hava savunma sisteminin konuşlu bulunduğunu hatırlattı.

Gonzalez-Barba, "Şu anda Patriot sisteminin 6 ay daha uzatılmasına yönelik karar sürecindeyiz." dedi. İzmir'deki NATO Komutanlığında bir generalin komutasında 25 İspanyol askerin görev yaptığını kaydeden Gonzalez-Barba, İspanyol savunma sanayi şirketlerinin Türkiye ile çalışmaları bulunduğunu belirtti.

 Gonzalez-Barba, İspanyol mühendislik ve teknoloji şirketi Navantia'nın Türkiye'deki tersanede yapım aşamasında bulunan TGC Anadolu adlı uçak gemisinin tasarımı ve inşasından sorumlu olduğu bilgisini paylaştı.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN