İsrail Büyükelçiliği'nden 'havacılık anlaşması' açıklaması: İkili ilişkilerin iyileştirilmesi yolunda önemli bir mihenk taşı

İsrail Büyükelçiliği'nden 'havacılık anlaşması' açıklaması: İkili ilişkilerin iyileştirilmesi yolunda önemli bir mihenk taşı

İsrail’in Ankara Büyükelçiliği, 71 yıl sonra İsrail ile Türkiye arasında havacılık alanında imzalanan anlaşmanın "ikili ilişkilerin iyileştirilmesi yolunda önemli bir mihenk taşı" olduğunu vurgulayarak "Hafta boyunca süren müzakerelerin sonunda, bugün, Türkiye ve İsrail arasında yeni bir sivil havacılık anlaşması paraflandı. İki ülke arasında havacılık alanında 71 yıl aradan sonra imzalanacak bu ilk anlaşma ikili ilişkilerin iyileştirilmesi yolunda önemli bir mihenk taşı" dedi.

İsrail ve Türkiye arasında 1951 yılından bu yana bir ilk gerçekleştirilerek havacılık anlaşması yapılacağı açıklandı.

İsrailli yetkililer tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye ile 1951 yılından bu yana ilk kez havacılık anlaşması imzalanacak. Varılan anlaşma ile İsrailli hava yolu şirketleri Türkiye'deki bazı noktalara uçuşlar gerçekleştirecek" ifadelerine yer verildi.

İsrail’in Ankara Büyükelçiliği, imzalanın bu anlaşmanın "ikili ilişkilerin iyileştirilmesi yolunda önemli bir mihenk taşı" olduğunu vurguladı.

İsrail Büyükelçiliği, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye ve İsrail arasında bugün yeni bir sivil havacılık anlaşmasının paraflandığını duyurdu. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Hafta boyunca süren müzakerelerin sonunda, bugün, Türkiye ve İsrail arasında yeni bir sivil havacılık anlaşması paraflandı. İki ülke arasında havacılık alanında 71 yıl aradan sonra imzalanacak bu ilk anlaşma ikili ilişkilerin iyileştirilmesi yolunda önemli bir mihenk taşı.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN