İsrail'in Ankara Büyükelçisi ülkesine döndü

İsrail'in Ankara Büyükelçisi ülkesine döndü

Gazze Şeridi sınırında 62 Filistinlinin öldürülmesinin ardından Dışişleri Bakanlığı'nın ülkesine dönmesini istediği Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh, İsrail'e döndü.

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh'in ve İstanbul Başkonsolosu Yosef Levi Sfari'nin bir süreliğine ülkelerine dönmesini istedi.

ABD'nin büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma kararından sonra İsrail güvenlik güçlerinin Filistinlilere yönelik katliamında 62 kişi hayatını kaybetti, 3 binden fazla kişi yaralandı. Bunun üzerine Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Kemal Ökem ile Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ı istişareler için Türkiye'ye çağırdı. Dışişleri Bakanlığı ayrıca İsrail'in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh'in bir süre ülkesine dönmesinin uygun olacağını kendisine bildirdi.

Bunun üzerine İsrail'in Ankara Büyükelçisi Naeh, bugün ülkesinde döndü. Ankara'dan İstanbul'a gelen Naeh, Atatürk Havalimanı'ndan kalkan uçakla Tel Aviv'e gitti.

GİDİŞİ İSRAİL'İ RAHATSIZ ETTİ

VIP salonu kullanmayan büyükelçiye rutin güvenlik prosedürünün uygulanması ise İsrail'i rahatsız etti. İsrail merkezli Haaretz'in haberinde İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın Türk temsilciyi Bakanlığa çağırdığı, İsrailli büyükelçiye kötü davranıldığının savunulduğu iddia edildi.

İsrail Büyükelçisi Naeh'in gidişinin görüntülenmesine karşılık olarak Türk yetkilinin de İsrail basını tarafından görüntülendiği öne sürüldü.

KONSOLOS DA ÜLKESİNE DÖNÜYOR

Öte yandan, diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Başkonsolos Sfari'nin de İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarından sonra yaşanan gelişmeler üzerine bir süreliğine ülkesine dönmesi talep edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN