İstanbul Çekmeköy'deki helikopter kazasında şehit düşenlerin isimleri...

İstanbul Çekmeköy'deki helikopter kazasında şehit düşenlerin isimleri...

Türkiye'yi yasa boğan Çekmeköy'deki helikopter kazasında şehit düşen askerlerin isimleri belli oldu. İstanbul Çekmeköy'de meydana gelen helikopter kazasında Şehit olan 4 askerin isimleri ve kaza ile ilgili ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz.

HELİKOPTER NEREYE DÜŞTÜ?

Alınan bilgiye göre, İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde bir site içerisine zorunlu iniş yapan askeri helikopter, henüz belirlenemeyen nedenle düştü. Kazada 4 askerin de şehit olduğu açıklandı.

19-02/12/sehit-askerler3-1549920104.jpg

HELİKOPTER KAZASINDA ŞEHİT DÜŞENLERİN İSİMLERİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Çekmeköy’de 4 askerin şehit olduğu helikopter kazasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, 11 Ocak günü saat 18.50 civarında 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi askeri helikopterin İstanbul’un Çekmeköy ilçesi Kirazlıdere Mahallesi’nde bir site içine düştüğünün bildirilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Olayda helikopterde bulunan Pilot Yüzbaşı Ümit Özer, Yüzbaşı Semih Özcan, Astsubay Başçavuş İlyas Kaya ve Astsubay Üstçavuş Yakup Avşar’ın şehit olduğu bildirildi.

Soruşturma kapsamında görevlendirilen bir cumhuriyet başsavcı vekili ile iki cumhuriyet savcısının derhal olay yerine intikal ederek inceleme yaptıkları, askeri helikopterin ait olduğu komutanlığa bağlı kaza kırım ekibinin de bölgede çalışma yaptığı belirtildi.

VALİ YERLİKAYA: 4 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, askeri helikopterin Çekmeköy ilçesi Kirazlıdere Mahallesi Sultangazi Caddesi Parkverde Sitesi'ne düşmesi sonrası olay yerine gelerek, incelemelerde bulundu. Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Yerlikaya, saat 18.51 itibarıyla 4. Kara Havacılık Alayı'na ait bir askeri helikopterin düştüğünü hatırlatarak, "Şu an için bilinmeyen bir sebepten dolayı Çekmeköy ilçemiz Kirazlıdere Mahallemiz hemen şu ardımızda görünen site içerisine maalesef düşmüştür." diye konuştu. 

YAYIN YASAĞI

Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği, Çekmeköy'de 4 askerin şehit olduğu helikopter kazasına ilişkin yayın yasağı kararı verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN