İstanbul için saat belli oldu! Kar uyarıları peş peşe geliyor

İstanbul için saat belli oldu! Kar uyarıları peş peşe geliyor

Meteoroloji, bugün beklenen yağış nedeniyle İstanbul dahil 19 kente sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. AKOM'un da uyarı yayınladığı megakentte, yağış akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışına dönecek ve pazartesi gününe kadar sürecek. İşte, İstanbul, Ankara, İzmir ve illere göre Türkiye 5 günlük hava durumu tahmini...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son il il hava durumu raporlarına göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz (Ordu hariç) ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere; Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz'in batısı ile Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve zirai don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL İÇİN SAAT BELLİ OLDU

İstanbul'da sağanak şeklinde başlayan yağışın akşam saatlerinden sonra kent genelinde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönmesi bekleniyor. İstanbul'da kar yağışı cumartesi, pazar ve pazartesi günü etkili olacak.

BİR UYARI DA AKOM'DAN

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) uyarı yayınlayarak İstanbul'da kar yağışının perşembe gününe kadar devam edeceği belirtildi. AKOM da İstanbul da kar yağışının akşam saatlerinde başlayacağını açıkladı.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KARA DİKKAT

Yağışların, Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz'in batısı ile Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Rüzgar: Rüzgarın, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, Göller Yöresi ile Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli( 40 - 70 km / sa) olarak esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi ile çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Zirai don: Tarımsal faaliyetlerin devam ettiği Ege ve Akdeniz Bölgelerinin kıyılarında ve iç kesimlerinde orta kuvvette, yükseklerinde kuvvetli, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise orta ve yer yer kuvvetli zirai don olayı beklendiğinden çiftçilerimizin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Çığ tehlikesi: Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

screenshot-3-copy.jpg

ANKARA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

screenshot-4-copy.jpg

İZMİR 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

screenshot-5-copy.jpg

METEOROLOJİYE GÖRE HAVA DURUMU TAHMİNİ

21 OCAK CUMA GÜNÜ

haritatahmingun1-copy.jpg

22 OCAK CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun2-copy.jpg

23 OCAK PAZAR GÜNÜ

haritatahmingun3-copy.jpg

24 OCAK PAZARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun4-1-copy.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN