İstanbul ve Tunceli'de MKP operasyonu: 9 gözaltı

İstanbul ve Tunceli'de MKP operasyonu: 9 gözaltı

İstanbul ve Tunceli’de, yasa dışı Maoist Komünist Parti (MKP) örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube ekipleri, geçtiğimiz Cumartesi günü İstanbul ve Tunceli’de yasa dışı MKP üyelerine operasyon düzenledi.

İstanbul’da 15, Tunceli’de 1 adrese eş zamanlı baskın düzenleyen emniyet birimleri, yapılan baskınlarda MKP’nin ideolojik tabanında yer bulan ve yapılan çağrılarda öldürülen örgüt mensuplarının propagandasını yaptığı ileri sürülen 9 şüpheliyi gözaltına aldı.

Şüpheliler ile birlikte çok sayıda örgütsel doküman, 1 polis copu, polis şapkası, 1 ruhsatsız tabanca ve bu silaha ait 50 fişek ele geçirildi.

8 MKP'Lİ TUTUKLANDI

Terörle Mücadele Şubesindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.D., M.K., R.Ö., Y.Z.D., M.D., D.Ç., S.E. ve D.Y. adlı 8 MKP’li tutuklandı.

1 şüphelinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

İSTABUL/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN