İstanbul'da eylem hazırlığındaki DEAŞ’lı yakalandı

İstanbul'da eylem hazırlığındaki DEAŞ’lı yakalandı

İstanbul’da, terör örgütü DEAŞ’a yönelik sürdürülen operasyon kapsamında sansasyonel eylem hazırlığında olduğu tespit edilen 1 terörist yakalandı. Teröristin örgütten gelen “Sinagog ve kiliselere bombalı ve silahlı saldırı düzenleyin” talimatı doğrultusunda harekete geçtiği bildirildi.

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ’a yönelik yürüttüğü çalışmada, saldırı hazırlığındaki bir teröristi tespit etti.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yeni Zelanda’da iki camiye yapılan ve 50 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası IŞİD’li bir şüphelinin, örgütten gelen “Sinagog ve kiliselere bombalı ve silahlı saldırı düzenleyin” talimatı doğrultusunda eylem planladığı istihbaratı üzerine çalışma başlattı.

EYLEM HAZIRLIĞINDA YAKALANDI

Söz konusu soruşturma kapsamında, 17 Mart'ta Şişli’de bulunan örgüt hücresine operasyon düzenleyen ekipler, eylem hazırlığındaki S.M'yi gözaltına aldı.

Adreste ele geçirilen dijital malzeme ve örgütsel dokümanlar özel ekip tarafından incelemeye alındı.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İSTANBUL/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN