İstanbul'da Rabia Naz için adalet çağrısı

İstanbul'da Rabia Naz için adalet çağrısı

Üsküdar'da bir grup üniversite öğrencisi, Rabia Naz'ın şüpheli ölümünün aydınlatılması eylem yaptı. Basın açıklaması yapan grup "Her şeye rağmen alınan son kararla HSK tarafından atanan müfettişin soruşturmanın etraflı bir incelemesini yapacağını umut ediyor ve adaletin bir an önce tecelli etmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Üsküdar'da, bir grup üniversite öğrencisi, Giresun'un Eynesil ilçesinde evinin önünde yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Rabia NazVatan'ın şüpheli ölümünün aydınlatılması için basın açıklaması yaptı. 

Üsküdar Meydanı'nda toplanan üniversite öğrencileri, açıklama öncesinde Rabia Naz için dua etti. 

Abdülsamed Çağlayan, "Rabia Naz Vatan için adalet" yazılı pankart açarak "Adalet için susmayacağız" şeklinde slogan atan gruptakiler adına yaptığı açıklamada, Rabia Naz'ın evinin önünde ağır yaralı halde bulunduğunu ve daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini anımsattı.

19-04/14/ana-manset-1555247711.jpg

Çağlayan, "Rabia'yı kaybedişimizin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen olay hala aydınlatılmadı. Olayın soruşturma süreci devam ediyor. Bir yıllık süreç içerisinde adalet arayan baba Şaban Vatan'ın verdiği hukuk mücadelesinin arkasındayız. Her şeye rağmen alınan son kararla HSK tarafından atanan müfettişin soruşturmanın etraflı bir incelemesini yapacağını umut ediyor ve adaletin bir an önce tecelli etmesini istiyoruz." dedi.  

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

İSTANBUL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN