İstanbul'da sağanak etkili oluyor! Trafik yoğunluğu yüzde 90'a ulaştı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM akşam saatlerinde etkisini artırması beklenen sağanak yağışa karşı İstanbulluları uyarmıştı. İstanbul’da akşam saatlerinde zaman zaman etkili olan yağış, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Megakentin trafik yoğunluğu ise yağışın etkisiyle birlikte yüzde 90 seviyelerine ulaştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için sağanak yağış uyarısında bulunmuş ve yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli olunması gerektiğini hatırlatmıştı. Saat 18.00'dan sonra etkisini artırması beklenen sağanak yağış başladı.

TRAFİK YOĞUNLUĞU YÜZDE 90'A ULAŞTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından İstanbul’da etkili olması beklenen yağış, bazı ilçelerde zaman zaman etkili olmaya başladı. Mesai saatinin bitiminde kısa süreli aniden bastıran yağış nedeniyle zor anlar yaşadı. Uyarıları dikkate alan vatandaşlar ise şemsiyelerle yoluna devam etti.
Öte yandan, mesai saati bitimi ve yağışın etkisiyle birlikte megakentin trafiği adeta durma noktasına geldi. İBB verilerine göre trafikteki yoğunluk yüzde 90 seviyelerine ulaştı.

screenshot-2.jpg

HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu (Ardahan hariç) ile Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Çorum, Amasya ve Giresun çevrelerinin yerel olmak üzere Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Yağışların, Marmara'nın kuzey ve batısı ile Bursa ve Yalova çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

SICAKLIKLAR AZALACAK

Sıcaklıkların kuzeybatı kesimlerde yağışla ve kuzeyli rüzgarla birlikte hissedilir derecede (4 ila 10 derece) azalacağı, iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ ETKİLİ OLACAK

Yağışların, Marmara'nın kuzey ve batısı ile Bursa ve Yalova çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, lokal su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım düşmesi, yağış anında kuvvetli rüzgar, trafikte aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte.

KUVVETLİ RÜZGAR ALARMI

Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

İSTANBUL İÇİN SAAT BELLİ OLDU

Sabah saatlerinde İstanbul'un batı kesimleri ile öğle ve akşam saatlerinde il geneli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde batısında, akşam il genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BİR UYARI DA AKOM'DAN

AKOM da sağanak yağış konusunda bir açıklama yayımladı. Açıklamada, İstanbul'da güneyli yönlerden hafif esen rüzgarın, öğle saatlerinden itibaren kuzeyli yönlerden kuvvetlenmesi ve 40 ila 75 kilometre saat hıza ulaşmasının beklendiği bildirildi. Açıklamada sıcaklığın 5 ila 8 derece azalarak, bahar değerlerine gerileyeceği, il genelinde yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların yaşanacağı tahmin edildiği kaydedildi.

12.00-22.00 ARASI KUVVETLİ YAĞIŞ

İstanbul'da saat 12.00'den itibaren Arnavutköy, Silivri ve Çatalca ilçelerinde başlaması beklenen yağışların, saat 15.00'ten sonra il genelinde etkili olması beklendiği vurgulandı. Yağışlı havanın saat 22.00'den itibaren, serin havanın ise cuma sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği ifade edildi.

Sıcak ve nemli havaların ardından, kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar ile birlikte gelen soğuk hava nedeniyle, kısa süreli ve ani gelişen şiddetli yağışlar oluşabileceği belirtilen açıklamada, yağış anında fırtına ve gök gürültüsüyle birlikte, kısa süreli ve ani bastıran sağanak yağışların, birkaç saat sürmesi ve önemli miktarda yağış bırakmasının beklendiği bildirildi.

HARİTALARLA HAVA DURUMU

haritatahmingun1-copy.jpg

haritatahmingun2-copy.jpg

haritatahmingun3-copy.jpg

haritatahmingun4-copy.jpg

haritatahmingun5-copy.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN