Son dakika! İstanbul'da şiddetli deprem korkuttu

Son dakika! İstanbul'da şiddetli deprem korkuttu

Marmara 26 Eylül'deki 5,8'lik depremden 47 gün sonra bir kez daha sallandı. Yine aynı bölgede, Silivri açıklarında 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Başta İstanbul olmak üzere çevredeki illerde hissedilen deprem, paniğe neden oldu. Kandilli Rasathanesi, depremin Silivri açıklarında 4,8 büyüklüğünde olduğu açıklarken, AFAD'a göre depremin büyüklüğü 4,7. İstanbul Valiliği, "Marmara Denizi'ndeki deprem sonrası şu ana kadar acil durum hatlarına herhangi bir çağrı gelmedi" açıklaması yaptı.

26 Eylül'deki 5.8'lik depremden sonra beşik gibi sallanan Marmara Denizi'nde meydana gelen 4.8'lik deprem korkuttu. Yaklaşık 20 saniye süren deprem, 16.1 km derinlikte meydana geldi. Kandilli Rasathanesi, depremin büyüklüğünü önce 4,7 daha sonra ise 4.8 olarak açıkladı. 4.8'lik sarsıntı İstanbul'da paniğe neden oldu.   

20-01/11/91.jpg

AFAD: 4.76 BÜYÜKLÜĞÜNDE

AFAD ise Silivri açıklarında saat 16.37'de meydana gelen depremin büyüklüğünü 4,7 olarak duyurdu. 

20-01/11/screenshot_2.jpg
AFAD verilerine göre depremin meydana geldiği konum

Twitter'dan paylaşım yapan AFAD "Marmara Denizi'nde Silivri açıklarında, saat 16.37'de 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi Silivri açıklarında meydana gelen depremin büyüklüğü için 4.5 açıklaması yaptı.

OLUMSUZ İHBAR YOK

AFAD'den yapılan ikinci açıklama ise "Marmara Denizi'nde Silivri açıklarında meydana gelen deprem sonrası, an itibariyle, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi. 

20-01/11/90.jpg

AFAD: ŞARKÖY'DEKİ DEPREMLERDEN FARKLI

AFAD ayrıca "Meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki deprem ile bu sabah Şarköy yakınlarında oluşan depremler farklı fay segmentleri üzerinde meydana gelmiştir" bilgisini paylaştı. 

20-01/11/afadd.jpgTekirdağ'ın Şarköy ilçesi açıklarında bugün saat 06.28'de 1,6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, bu depremin ardından saat 15.26'ya kadar Şarköy ile Marmaraereğlisi ve Süleymanpaşa açıklarında, büyüklükleri 1,1 ile 3 arasında değişen 35 deprem daha kaydedilmişti.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

İlk açıklama İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan geldi. Yerlikaya "Marmara Denizi'nde başta İstanbul olmak üzere çevre illerde hissedilen Kandilli Rasathanesi verilerine göre 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Bilgi vermeye devam edeceğim" açıklaması yaptı.

İstanbul Valisi'nden yapılan son açıklamada "Marmara Denizi'ndeki deprem sonrası şu ana kadar acil durum hatlarına herhangi bir çağrı gelmedi" ifadeleri kullanıldı.

Yerlikaya, İstanbul ve çevresinde hissedilen depremin ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Başta AFAD Koordinasyon Merkezimiz olmak üzere 155, 156, 112, 110 ve diğer çağrı merkezlerimize deprem sonrasında, şu ana kadar depremle ilgili herhangi bir çağrı gelmemiştir. İstanbul'umuza geçmiş olsun" ifadelerini kullandı. 

İMAMOĞLU'NDAN DEPREM MESAJI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Twitter'dan açıklama yaptı. 

İmamoğlu "Marmara Denizi Silivri Açıklarında 16 km derinlikte, 4.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası AKOM koordinasyonunda tüm ekiplerimiz görev başında, şu ana kadar ekiplerimize iletilen olumsuz bir durum söz konusu değil. İstanbul’umuza geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

SİLİVRİ'DE SON DURUM NE?

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ise bir an önce kentsel dönüşüme başlanılması gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

"Artık bizim 39 ilçe belediye başkanı ve büyükşehir belediye başkanı, stratejik planı ortaya koyup artık bu işi eyleme dökmemiz lazım. Silivri Belediyesi olarka kentsel dönüşüm stratejimiz için yola çıktık. Ama bunun İstanbul'a yayılıp bu çekilen MR'ın sonucunda kentsel dönüşümün artık başlaması gerektiğini düşünüyorum ben. 26 Eylül'deki depreme yakın bir bölgeye yakın olduğunu söylüyor uzmanlar. Bu noktada şunu ifade etmek istiyorum. Konuşup unutuyoruz. Bizim artık hızlı şekilde kaynak yaratıp bu kötü binaları dönüştürüp, kötü binaları sağlam binalara çevirmeliyiz. Hem Çevre Bakanlığı'ndan hem İBB'den bir eylem planının hayata geçirilmesini bekliyoruz artık. Silivri'de herhangi bir yıkım, can kaybı yok. Bize ulaşan bir kaybımız yok."

SABAHTAN BU YANA 54 DEPREM OLDU

Marmara Denizi'nde gün boyu küçük depremler yaşandı. Sabah 06:28'de meydana gelen ilk depremin ardından toplam 54 deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre büyüklüğü 0.8 ile 4,7 arasında değişen 54 deprem kaydedildi. 

Depremlerin en büyüğü İstanbul'da saat 16:37'de gerçekleşen deprem 4,7 şiddetindeki deprem olarak ölçüldü.

20 SANİYE SÜRDÜ

AFAD verilerine göre Marmara Denizi'nin Silivri açıklarında 4,7 büyüklüğündeki deprem 40.8626 enleme 28.2061 boylamda gerçekleşti. Uzmanlar 4,7 büyüklüğündeki depremin herhangi bir can veya mal kaybına neden olmayacağını ve korkulacak bir durum olmadığını söyledi. Depremin 20 saniye sürdüğü belirtildi.

SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

20-01/11/screenshot_3.jpg
Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre yaşanan son depremler

SİLİVRİ EYLÜL'DE DE SALLANMIŞTI

İstanbul'un Silivri ilçesi açıklarında 26 Eylül 2019'da büyük bir deprem meydana gelmişti. Depremin büyüklüğü 5,8 olarak açıklanmıştı. Yaklaşık 7 kilometre derinliğinde yaşanan deprem nedeniyle 8 kişi hafif şekilde yaralanmıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN