İstanbul'daki 4. Hava Alay Komutanlığı taşınacak

İstanbul'daki 4. Hava Alay Komutanlığı taşınacak

Son 3 ayda 2 helikopter kazasının meydana geldiği İstanbul'daki 4. Hava Alay Komutanlığının Trakya'ya taşınması için TSK tarafından çalışmaların başlatıldığı açıklandı.

İstanbul Çekmeköy'deki 4. Hava Alay Komutanlığı'nın Trakya'ya taşınması için çalışma başlatıldı.

Askeri yetkililer yerleşim yerleri arasında bulunan komutanlığın taşınması için çalışma başlatıldığını kaydetti.  Edinilen bilgiye göre, birlik Trakya'daki bir bölgeye taşınacak.

UH-1'LERE MOTOR TESTİ

Dün 4 askerin şehit olduğu kazadan yaklaşık 2,5 ay önce de bir helikopter düşmüş ve 5 asker şehit olmuştu. 26 Kasım'da gerçekleşen kazanın ardından UH-1 tipi helikopterlerle ilgili bir çalışma başlatıldığı ortaya çıktı. 

Envanterde bulunan 126 UH-1 tipi helikopterin motorların bakımının yapılması ve testlerinin tamamlanmasının ardından uçuş izni verilmesine yönelik karar alındığı bildirildi. 

TEST UÇUŞUNDA DÜŞMÜŞ

Dün gerçekleşen kazanın da motor bakımı tamamlandıktan sonra test uçuşu yapılan bir helikopter olduğu öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN