İstanbulkart'ın Akıllı Özelliği Artık O Ulaşım Aracında! Fiziksel Kart Tarihe Karışıyor

İstanbulkart'ın Akıllı Özelliği Artık O Ulaşım Aracında! Fiziksel Kart Tarihe Karışıyor

İstanbulkart kullananlara kolaylık sağlayacak bir özellik hayata geçti. Milyonlarca İstanbulkart kullanıcı artık QR özelliğini artık o ulaşımda da kullanabilecek. Peki İstanbulkart'a gelen özellik ne? QR kodunu nerelerde kullanılacak? Metro, Metrobüs, Otobüs, Marmaray gibi ulaşım araçlarını kullananlar için nasıl bir kolaylık geldi? Akbil dolumu nasıl olacak? İşte detaylar.

Türkiye'nin en kalabalık şehirleri arasında ilk sıralarda yer alan İstanbul'da en önemli sorunlar haline gelen ulaşımda yeni bir yenilik geldi. İstanbulkart kullananlar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni bir gelişme açıklandı. Akbil dolumu için dolum noktalarını kullananlara QR kodu getiren İBB bu defa bakın hangi ulaşım aracına bu kolaylığı sağladı? İşte 15 milyon İstanbulluyu yakından ilgilendiren o kolaylık.

istanbulkart.jpg

İSTANBULKART'TA YENİ BİR YENİLİK! FİZİKSEL KART TARİHE KARIŞACAK

İstanbulkart dolumu için yeni yenilikler getiren İBB Mobil’in sunduğu QR kodla ödeme özelliğine bir yenisini daha ekledi. Metro, Metrobüs, otobüs gibi alanlarda dolum noktasına gitmeden akbil dolduran vatandaşlara Marmaray özelliği de eklendi. Artık QR kodu Marmaray’da da kullanılabilecek.

ogrenciakbil.jpg

15 MİLYON İSTANBULLU'YA AKILLI ÖZELLİK

İstanbul'da seyahatte kolaylık sağlanması için getirilen QR kodu fiziksel akbile ihtiyaç duymadan kullanılan özelliklerden biri. İstanbul'da her ulaşım aracında kullanılan bu özellik Marmaray için de geçerli oldu. 15 milyona yakın İstanbullu artık QR özelliğini Marmaray'a binerken de kullanabilecek. Peki QR kodu ulaşımda nasıl kullanılacak? İşte detaylar.

istanbulkartakbil.jpg

QR KODU ARTIK MARMARAY'DA

Milyonları yakından ilgilendiren haber İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından duyuruldu. QR ile yapıla seyahatlerde yeni bir gelişme yaşandı. Milyonlarca İstanbulluya büyük bir kolaylık sağlayacak olan QR kodunu vatandaş artık Marmaray'da da QR ile ödeme yapabilecek.

marmarayulasim.jpg

İSTANBUL AKILLI ŞEHİR OLMA YOLUNDA BİR ADIM DAHA ATTI

BELBİM AŞ Genel Müdürü ve İBB İştirakler Teknoloji Grup Başkanı Nihat Narin tarafından yapılan açıklamada İstanbul'un artık akıllı şehir olduğunu ve akıllı şehir olma yolunda bir adım daha atıldığını açıkladı. Narin, İstanbulluya müjdeli haberi şöyle duyurdu:

"Binlerce yıllık tarihiyle İstanbul’umuzu hak ettiği yere taşıyacak hizmetler sunduğumuz için çok mutluyuz. Marmaray’ın da katılımıyla İstanbulkart Mobil ile İstanbul içi tüm toplu ulaşım ödemelerini uçtan uca dijitalleştirerek akıllı şehir olma yolunda bir adım daha ilerledik."

istanbulkartqrkodu.jpg

TEK TUŞLA İSTANBUL'DA SEYAHAT

Yapılan açıklama ile vatandaşlar akıllı cihazlarından akbile ihtiyaç duyamdan sanal kart özelliği ile İstanbul'da tüm ulaşım araçlarını kullanabilecek. Akbil uygulaması ile dolum noktalarına gitmeden akbil dolduran vatandaşlar artık fiziksel karta ihtiyaç duymadan Marmaray'ı da kullanabilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN