İstanbul'un 39 ilçesinde toplanma alanları belirlendi

İstanbul'un 39 ilçesinde toplanma alanları belirlendi

16 milyonun insanın yaşadığı İstanbul'da, İBB'nin belirlediği toplanma alanları ve geçici barınma alanları internet sitesinde yayınlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 39 ilçenin toplanma ve geçici barınma alanlarını belirledi.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı, alanların seçiminde Karar Destek Modeli'ni uyguladı.

20-01/28/epxosdswsaavq5_-1580215219.jpg

BİLİMSEL ÇALIŞMA YAPILDI

Uygulanan modelde, toplanma alanı seçim kriterleri saptandı, puanlama yöntemi uygulandı ve AFAD, AKOM, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile ilgili birçok kurumun içinde yer aldığı bilimsel altlıklara dayalı olacak şekilde bir model ortaya konuldu.

TOPLANMA ALANLARI İNTERNETTE YAYINLANDI

Model; mülkiyet, büyüklük, ulaşım ve erişilebilirlik, konum ve çevresel ilişkiler, kullanılabilirlik ve çok fonksiyonluluk ile altyapı ve doğal yapı gibi kriterlerden oluştu.

20-01/28/epxosdbwoaamiuc-1580215213.jpg

Kriterler üzerinden puanlama yapılarak tespit edilen toplanma ve geçici barınma alanlarına, http://sehirharitasi.ibb.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

İSTANBUL/AA

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN