İşte bütün mesele... Kolonları çatlak okula ‘Hasar yok’ raporu

İşte bütün mesele... Kolonları çatlak okula ‘Hasar yok’ raporu

Türkiye’deki kural tanımazlığı, yaşanan son örnekler bir kez daha gösterdi. Uzmanların “Büyük İstanbul depremi yaklaşıyor” uyarılarına rağmen Küçükçekmece’deki Gültepe İlkokulu’nda öğrencilerin duvarları çatlak binada eğitim gördüğü ortaya çıktı.

İstanbul’da meydana gelen 5.8’lik depremin ardından 30 okul için tahliye kararı verilmişti. Çok sayıda okulda da teknik analizler sürüyor. Dün ise Küçükçekmece Gültepe Mahallesi’ndeki Gültepe İlkokulu’nun binasının kolonları ve duvarlarında çatlaklar oluşması nedeniyle veliler eylem yaptı. Bazı veliler de çocuklarını okula göndermedi. Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İsa Kanıcı ise okuldaki incelemelerde herhangi bir sorun olmadığını belirterek “Zaten güçlendirme de yapılmıştı. Birileri yanlış bilgilendirmelerle sizi korkuttu. Şu gördüğünüz çatlaklar su almaktan mütevellit soğuk-sıcak farkından dolayı oldu” ifadelerini kullandı. Velilerden Kaan Engin Özaydemir ise biri olumsuz iki rapordan bahsedildiğini kaydederek, “Sağlam olduğu söylenen raporu paylaşmalılar” dedi. Dün ayrıca Kadıköy’de bulunan 5 katlı bir bina ile Avcılar’da bir bina, yapılan incelemelerin ardından riskli olduğu gerekçesiyle mühürlendi.  

19-10/08/tt.jpg

MTA’YA DEPREM İLGİSİ: Öte yandan Maden Teknik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde evlerinin altından fay hattının geçip geçmediğini kontrol eden çok sayıda kişi nedeniyle, kurumun internet sitesinde zaman zaman aksamalar yaşanmaya başladı. 

19-10/08/sd.jpg

BARAKA KONDURUP 'YAPI KAYIT BELGESİ' ALDI

İmar Barışı düzenlemesinde akıl almaz bir olay yaşandı. Antalya’nın Muratpaşa ilçesine bağlı Güzeloba Mahallesi’nde 3 bin metrekare arazideki 10’ar metrekarelik 2 barakaya ‘yapı kayıt belgesi’ verildi. Araziye sınır 2 apartmanda oturanlar ise 1 Ocak’tan sonra getirildiğini ve alana konulduğunu öne sürdükleri barakaların kaldırılması için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Muratpaşa Belediyesi’ne başvurdu ve alanı işgal ettiğini öne sürdükleri Fatma Gürler’den şikayetçi oldu. Kamuya ait olduğu belirtilen arazinin yanındaki apartmanda 30 yıldır oturduğunu belirten avukat Celal Çağcı “Mayıs ayı gibi vinçle bu kulübeyi getirip koydular ardından biraz daha altına bir şeyler yaptılar” dedi. İddialarla ilgili konuşan Fatma Gürler ise arazinin 1994 yılından beri kendisine ait olduğunu, vergisini ödediğini öne sürerek, “Kamu alanı değil, bizim. Zabıtalar geldi, kontrol etti” şeklinde konuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN