İstifasını verdi! Viyana Büyükelçisi Ümit Yardım Davutoğlu'nun ekibinde

İstifasını verdi! Viyana Büyükelçisi Ümit Yardım Davutoğlu'nun ekibinde

Ahmet Davutoğlu önderliğinde kurulacak yeni partide yer alacağı öğrenilen Viyana Büyükelçisi Ümit Yardım’ın emekliliğini istediği öğrenildi.

Yeni parti hazırlıklarında artık sona gelen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ekibine bu kez diplomasiden katılım geldi. Türkiye’nin Avusturya Büyükelçisi Ümit Yardım emekliliğini istedi. Yardım’ın Davutoğlu’nun dış politika ekibinde etkin bir isim olacağı konuşuluyor.

Bu ayın sonuna kadar partisini kurması beklenen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu hazırlıklarda son aşamaya geldi. Birkaç hafta içinde İçişleri Bakanlığı’na dilekçe vererek yeni partiyi resmen kurmaya hazırlanan Davutoğlu ekibi Ankara’da genel merkez ve İstanbul’da il başkanlığı binalarını tutmuştu.

EMEKLİYE AYRILDI

Parti kurma hazırlıkları sürerken, partiye katılımlar bütün hızıyla devam ediyor. Türkiye’nin Avusturya Büyükelçisi Ümit Yardım emekliye ayrıldı. Yardım’ın Davutoğlu’nun partisinde dış politika ekibine dahil olması bekleniyor.

58 yaşında olan Yardım, Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde Moskova Büyükelçiliği görevini yürütüyordu. 2016’dan sonra Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına getirilen Yardım bu yıl Viyana Büyükelçiliği görevine atanmıştı. Yardım 2010-2014 arasında da Tahran Büyükelçiliği görevinde bulunmuştu.

TEŞKİLATLANMA TAMAMLANDI

Davutoğlu, son hazırlıklar için geçtiğimiz hafta sonunu kampta geçirdi. Teşkilat yapılanması tamamlanan yeni partide tüm illerde oluşturulan isim havuzlarından çalışmak isteyenlerle görüşmeler ve atamalar yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN