İşverenden işkoluna 'sendika korkusu' ayarı! İşçiler aşı da olamayacak

İşverenden işkoluna 'sendika korkusu' ayarı! İşçiler aşı da olamayacak

Yemeksepeti İşçi Komitesi, işveren Nevzat Aydın'ın işçilerin sendikalaşma sürecini engellemek için işkolunu değiştirdiğini iddia etti. Aydın'ın bu hamlesi nedeniyle aşılama takviminde sırası gelen işçiler aşı olamıyor.

Yemeksepeti'nin kurucu ortağı ve CEO'su Nevzat Aydın'ın işçilerin sendikalı olmasını engellemek için işkolunu değiştirdiği ve 2 bine yakın işçinin sendika üyeliğinin bu yolla düşürüldüğü iddia edildi.

BÜRO ÇALIŞANI OLARAK GÖZÜKTÜKLERİ İÇİN AŞI OLAMIYORLAR

Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre salgında çalışan ve koronavirüs riskiyle burun buruna olan kuryeler geçtiğimiz günlerde aşı programına dahil edildi. Ancak Yemeksepeti çalışanı kuryeler işkolu değişikliği nedeniyle büro çalışanı olarak gözüktüğü için aşı randevusu alamadı.

"PATRON SENDİKALI OLMAMIZI İSTEMEDİĞİ İÇİN AŞILANAMAYACAĞIZ"

T24'ün haberine göre, Twitter'dan açıklama yapan Yemeksepeti İşçi Komitesi, "Sağlık Bakanlığı'na göre taşımacılık sektöründeki işçiler ve kuryeler aşılanacaklar. Ama biz 4 ay önce sendikalaştığımız için Nevzat Aydın iş kolumuzu değiştirdi. Bu yüzden artık e-devlette büro çalışanı gözüküyoruz. Patron sendikalı olmamızı istemediği için aşılanamayacağız" dedi.

"HAKKIMIZI ALMDAN DURMAYACAĞIZ"

Bundan yaklaşık 4 ay öncesine kadar taşımacılık sektöründe faaliyet gösterdiklerini hatırlatan Yemeksepeti işçileri "Fakat çalışma şartlarımızı iyileştirmek ve insanca iş, insanca ücret talebi ile sendikal örgütlenmeye başladıktan sonra işverenimiz iş kolumuzu değiştirerek sendika üyeliklerimizi düşürdü ve işçilerin anayasal hakkını çiğnedi. Biz mücadeleye devam etmekte ısrar eden işçiler olarak susmadık. Sesimizi emekçilerin sesine ses veren herkese duyurduk. Hakkımızı almadan durmayacağız da" ifadelerine yer verdi.

Sorunun sadece bununla kalmadığını belirten işçiler şöyle konuştu:

"Hem toplum sağlığı, hem de kurye ve depo çalışanlarının hayati riski açısından çok önemli olan aşılama hakkımız da belirsizlik içindedir. Yemeksepeti sadece işçilerin sendikal haklarını değil, sağlık hizmetlerine ulaşma hakkını da gasp etmiştir!"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN