İtirafçı astsubay kriptoların haberleşme taktiğini deşifre etti

İtirafçı astsubay kriptoların haberleşme taktiğini deşifre etti

İzmir'de FETÖ'nün Hava Kuvvetleri yapılanması kapsamında tutuklanan astsubayın itirafları, örgütün asker mensuplarına ankesörlü telefonla nasıl ulaştığına dair yeni bir yöntemi deşifre etti.

Gözaltına alındıktan sonra etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirten astsubay N.K, Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde bu kapsamda ifadesi alındı. 

FETÖ'nün askerlerle olan irtibatlarına ilişkin bilgiler veren N.K, örgüt ile lise yıllarında tanıştığını, o dönem kendilerine terör elebaşı Fetullah Gülen'in videolarının izletildiğini ve kitaplarının okutulduğunu anlattı.

"ANKESÖRLE ARANAN DİĞERLERİNE..."

Tayin olduğu kentlerde kendisiyle ankesörlü telefondan irtibat kurulduğunu belirten N.K'nın itirafları, FETÖ'nün askerlerle iletişim kurmadaki yöntemini de açığa çıkardı.

N.K'nın şu ifadeleri dikkati çekti:

"Orduevine yerleşmiştim. Yaklaşık bir ay kadar sonra İzmir'de benimle ilgileneceği söylenen şahıs tarafından arandım. Hatırladığım kadarıyla beni ankesörlü ya da sabit bir numaradan aradı. Çünkü tüm örgüt sorumlularıyla bu yolla haberleşiyorduk. Bizden sorumlu örgüt mensubu buluşma yeri gibi konularda sadece birimizi ankesörlü telefondan arıyordu. Diğerlerine ise aranan kişi kendi cep telefonundan haber veriyordu. Bu yönde bir inceleme yapılırsa örgütle irtibatı olan birçok kişi ortaya çıkarılabilir."

NE OLMUŞTU?

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki kripto yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince İzmir merkezli 15 ilde 10 Mayıs'ta eş zamanlı düzenlenen operasyonda, aralarında muvazzaf askerlerin de olduğu, haklarında gözaltı kararı verilen 96 zanlıdan 87'si yakalanmıştı. 

Operasyon kapsamında firari olarak aranan ve soruşturmaya dayanak oluşturan "buluntu flash bellek"in hazırlayıcılarından olduğu iddia edilen örgütün askerlerden sorumlu sözde "hususi imamlarından" İ.S'nin de dün Buca ilçesinde bir evde yakalanmasıyla gözaltı sayısı 88'e yükselmişti.

Adliyeye sevk edilen 21 şüpheliden 18'i tutuklanmış, 3 zanlı hakkında ise adli kontrol şartları uygulanmıştı. 67 şüphelinin ifade işlemleri devam ediyor. 

Astsubay N.K de tutuklanan zanlılar arasında yer alıyor. 

İZMİR/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN