İTÜ bu defa meteorolojiden önce davrandı

İTÜ bu defa meteorolojiden önce davrandı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için kar yağışı uyarısında bulundu. Salı akşamı İstanbul’da kar yağışının etkili olacağını bildiren Şen “Akşam saatlerinde başlayacak yağış perşembe gününe kadar sürecek. Türkiye’nin büyük bir bölümünde cuma gününe kadar da yağış devam edecek”  dedi.

İstanbul’da kar yağışı yarın tekrar etkili olacak. İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, Twitter hesabı üzerinden, ‘15 Ocak Salı akşamı İstanbul’a kar var. Perşembeye kalmaz. Türkiye’nin büyük bir bölümünde cuma gününe kadar kar var’  açıklamasında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de, kar yağışının yurt genelinde Salı ve Çarşamba günü etkili olacağını duyurdu. 

GÜNEYDE KEYİF

Türkiye’nin doğu ve iç kesimleri yoğun kış şartlarını yaşarken, Antalya’nın Alanya ilçesinde denize sıfır kar keyfi yaşandı. Torosların eteğinden İskele Şelale Meydanı’na getirilen 8 kamyon dolusu kar, 7’den 70’e herkesin eğlencesi oldu.  8 kamyon dolusu karın dökülmesinin ardından çocuklar ve aileleri gönüllerince eğlendi. Yetişkinlerin de dahil olduğu eğlence sırasında birbirlerine kartopu atan çocuklar, kardan adam yapmayı da ihmal etmedi. Karın üstünde kayan ve fotoğraf çekenler ise renkli görüntüler oluşturdu.

DOĞUDA ÇİLE

Türkiye’nin en doğusundaki illerden Ardahan da ise kar fırtınası nedeniyle birçok kişi mahsur kaldı. Çıldır ilçesinde yolda mahsur kalanlara Mehmetçik yardıma koştu.  Askeri ekip, paletli kar küreme aracı ile yolları açtı, kara saplanan onlarca aracı da çekerek kurtardı. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN