Akşener'den YSK'ya çağrı: Tüm sandık başkanları incelensin

Akşener'den YSK'ya çağrı: Tüm sandık başkanları incelensin

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) AK Parti'nin olağanüstü itirazına karşı İstanbul seçimini iptal etmesinin ardından partiler ilk grup toplantılarını gerçekleştiriliyor. Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Akşener, "Türkiye'de 31 Mart ve 24 Haziran seçimlerinde görev yapmış tüm sandık kurulu başkanlarının incelenmesini talep ediyoruz" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında konuştu.

İktidara birtakım eleştiriler yönelten Akşener, "Türkiye’yi düşürdükleri durumdan, bu durumdan bahsetmekten utanıyorum" dedi. Başkası adına utanırsınız ya o yüzden utanıyorum. Allah şahidim olsun ki elimde taşıdığım demokrasi bayrağını and olsun ki yere düşürmeyeceğim. Allah’a yemin olsun ki aziz ve gazi Türk milletini utandırmayacağım" ifadesini kullanan Akşener, dün iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) seçimlerine de değindi.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Suriye'yi bir uydu devletçik kurulmasına göz kapayıp el sıkışırken millete terörist diyenlerden utanıyorum.

Başkası adına utanırsınız ya o yüzden utanıyorum. Yaptıkları hırsızlığı, arsızlığı anlatırken utanıyorum. Ben utanıyorum ama onlar utanmıyor. Onların yüzü onların yüzleri kızarmıyor. yaptıkları utanmaz arsız pişkin siyasetten onlar utanmıyor. Kanıma da en çok bu dokunuyor. Allah şahidim olsun ki elimde taşıdığım demokrasi bayrağını ant olsun ki yere düşürmeyeceğim.

TÜM BAŞKANLAR İNCELENSİN

İradesini her daim baş üstünde tuttuğum büyük Türk milletinin huzurunda soruyorum, İBB seçimlerinde ilçe belediye başkanlıkları, meclis üyelikleri ve muhtar seçimleri için tek zarf kullanmadık mı? Peki o zarfların atıldığı sandıkların başkanları aynı isimler değil miydi;? O zarfların içinde 4 pusula vardı. Aynı kurumların denetimindeydi. Bunların içinde sadece kaybettikleri İBB sonuçlarını seçip iptal etmek hangi vicdana izah edebilir. Bu durumda Türkiye'deki tüm sandık başkanlarını kontrol etmeyecek misiniz? Sadece 31 Mart seçimlerinde değil, 24 Haziran seçiminde de sandık kurullarını incelemeyi düşünmüyor musunuz? Gerekçeniz tam kanunsuzluk ise eğer bunu yapmanız gerekir. Yok gerekçeniz tam hukuksuzluk ise o zaman Ramazan'ın ilk orucunu hak yiyerek açtınız. Türkiye'de 31 Mart ve 24 Haziran seçimlerinde görev yapmış tüm sandık kurulu başkanlarının incelenmesini talep ediyoruz.

MİLLETİMİN İRADESİNE TUZAK MI KURDUNUZ?

Ramazan'ın ilk orucunu hak yiyerek açtınız. Bu sandık kurulları belirlenirken neredeydiniz? Karar hukuksuz olunca bu sorulara verilecek makul bir cevap olmadığını elbette biliyoruz.

Aziz milletimin iradesine tuzak mı kurdunuz? Ülkeyi yöneten belli,. Sandık kurulları konusunda denetleme yetkisi olan kurum belli. Bugün o iki sorumlu el ele vermiş millet iradesini yok sayıyor. Bu karar sonucu büyük olgunlukla karşılayarak iradesine saygısını hak eden AKP'ye ve MHP'ye oy vermiş vatandaşlarımızın iradesine de karşıdır. Sebep olduğu bu hukuksuzluğun demokrasimizde açtığı yaranın mutfağımıza nasıl yansıyacağını hiç düşündünüz mü? Türkiye'yi bir muz cumhuriyeti olarak göstermiş olduğunuzun farkında mısınız? Koltuğunuz için her şeyi mübah gören zihniyetinizden utanıyorum.

Demokrasinin evrensel değerleri çok açıktır. Yargının bu değerlere hiçbir müdahale hakkı yoktur. Müdahale bir darbe sayılır. Darbelerin de kendine özel bir hukuku vardır. Bu darbeyi tümüyle reddediyorum.

YILMAYACAĞIM, YIKILMAYACAĞIM

Ant olsun yemin osun ki Türkiye iyi olsun diye milletimiz bir oh desin diye, gençlerimiz geleceğe umutla bakabilsin diye, bizden sonra gelenler bizden utanmasın diye bu misakı hayata geçirinceye kadar yorulmayacağım, yılmayacağım, yıkılmayacağım. Dava arkadaşlarım, umudun kaybolduğu en karanlık günlerde ilk vazifemiz budur. Her biriniz elinizde bir meşale, umut ateşini memleketin dört bir yanında yakmak için yola çıkacaksınız. Nefesi kesilenlerin dayanacak gücü kalamayanların ezilenlerin, horlananların, size şimdi her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Çalmadık kapı, sıkmadık el, dinlenmemiş dert bırakmayacaksınız. İçinde bulunduğumuz şu mübarek ayda sofralarımızı huzurlu, mübarek kılsın."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN