İyi Parti'den FETÖ çıkışı: Hodri meydan

İyi Parti'den FETÖ çıkışı: Hodri meydan

İyi Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması için, askerlerin sivil mahkemede yargılanmasının önünü açan kanunun altında imzası olanlara bakılması gerektiğini söyledi. Hükümetin dış politikasını da eleştiren Dervişoğlu, "Sayın Erdoğan'ın, bir yandan Rusya'yla yakınlaşırken, diğer yandan Ukrayna ordusuna maddi destek vermesinin anlamsız bedelini maalesef askerlerimiz şehit olarak ödüyor" ifadelerini kullandı.

Meclis Genel Kurulu'nda söz alan İyi Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, geçtiğimiz günlerde Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ'un yaptığı açıklamalara bağlantılı olarak, FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması için askerlerin sivil mahkemede yargılanmasının önünü açan kanunun altında imzası olanlara bakılması gerektiğini söyledi.

"İYİ PARTİ OLARAK 'HODRİ MEYDAN' DİYORUZ"

Dervişoğlu, "26'ncı Genelkurmay Başkanımız Sayın İlker Başbuğ'un son yaptığı, FETÖ'nün siyasi ayağını ortaya çıkarmaya yönelik, ışık tutan sözlerini oldukça önemsiyorum. Askerlerin sivil mahkemede yargılanmasının önünü açan kanunun Meclisten bir gece yarısı apar topar geçmesiyle FETÖ'cülerin yolu açılmış ve neticesinde, dönemin Genelkurmay Başkanı Sayın Başbuğ, terör örgütü kurmak ve yönetmek suçlamasıyla, özel yetkili sivil mahkemelerce hapse atılmıştır. Bu teklifin altında kimlerin imzasının olduğu ise bellidir. FETÖ'nün siyasi ayağını tespit etmek istiyorsak buradan başlayalım, ipin ucu gözükmüştür. İyi Parti olarak hodri meydan diyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum." diye konuştu.

O KANUN TEKLİFİNDE KİMLERİN İMZASI VAR?

İlker Başbuğ'un dikkat çektiği, Müsavat Dervişoğlu'nun ise Meclis Genel Kurulu'nda dile getirdiği söz konusu kanuna; Ahmet Aydın, Bekir Bozdağ, Mustafa Elitaş, Mehmet Ceylan, Yahya Doğan, A. Müfit Yetkin'in imza verdiği, Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ile dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in de destek verdiği Meclis tutanaklarına yansımıştı.

"HÜKÜMET DIŞ POLİTİKADA İŞLERİ ARAPSAÇINA DÖNDÜRDÜ"

Suriye Rejim Güçleri'nin askerlerimize yaptığı alçak saldırıya da değinen Dervişoğlu, "Rejim güçlerinin saldırısı sonrası Rusya'da yapılan "Türk ordusu operasyonu önceden haber vermediği için hedef oldu." açıklaması ise vahim bir olayın içyüzünü açık ve net olarak anlatmaktadır. Saldırının, Sayın Cumhurbaşkanı'nın Ukrayna ziyareti sırasında olması ise manidardır. Sayın Erdoğan'ın, bir yandan Rusya'yla yakınlaşırken diğer yandan Ukrayna ordusuna maddi destek vermesinin anlamsız bedelini maalesef askerlerimiz şehit olarak ödüyor. Hükûmet dış politikada ipleri arapsaçına döndürmüş ve artık yürütemez hale gelmiştir" dedi

"SINIRIMIZA GELEN SURİYELİLER ÇADIR KENTLERDE TUTULMALI"

Suriye'den Türkiye'ye doğru yeni bir göç dalgası ortamının oluştuğuna dikkat çeken Müsavat Dervişoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı dün Ukrayna'da 1 milyon Suriyelinin daha İdlib'den sınırımıza doğru geldiğini ifade etmiştir. Ülkemizde bulunan 4 milyon Suriyeli yetmezmiş gibi 1 milyon Suriyeliyi daha nasıl kabul edecek, nerede iskân ve istihdam edeceksiniz? Bu milletin parasından harcanan 40 milyar dolar yetmedi de daha ne kadar harcamayı düşünüyorsunuz? Türkiye bir göç dalgasını daha asla kaldıramaz. Çöken Suriye politikası, son gelen 1 milyon Suriyeliyle artık tescillenmiştir. Hükûmet gene hazırlıksız yakalanmış, hiçbir plan ve program yapılmamıştır. Gelen Suriyelileri sınırın ötesinde çadır kentlerde tutmalı, yapılacak yardımlar Birleşmiş Milletlerle ortak sağlanmalıdır." ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN